Ten Hag moet in slotminuut buigen voor soevereine koploper Arsenal

Arsenal heeft een belangrijke overwinning geboekt in de jacht op de landstitel. De koploper van de Premier League klopte het Manchester United van Erik ten Hag met 3-2 dankzij een laat doelpunt van Eddie Nketiah. Daardoor kunnen de titelaspiraties van Ten Hag de ijskast in, want de achterstand op Arsenal bedraagt elf punten en de koploper heeft nog een duel tegoed.

Arsenal
Arsenal
3 - 2
Manchester United

Wout Weghorst had voor de tweede wedstrijd op rij een basisplaats, maar kwam weinig in het stuk voor. Arsenal had met name in de tweede helft de overhand en het aantal grote kansen voor Manchester United was vrij beperkt. Toch scoorden de bezoekers als eerste. Nadat Bukayo Saka en Thomas Partey de bal niet van de eigen helft kregen, kwam de bal via Bruno Fernandes bij Marcus Rashford. De in topvorm verkerende aanvaller passeerde Partey en knalde de bal van buiten het strafschopgebied in de linkerhoek.

Manchester United kon maar kort genieten van die voorsprong. Granit Xhaka verstuurde halverwege de eerste helft een strakke voorzet vanaf de linkerflank en zag Eddie Nketiah daar dankbaar gebruik van maken: 1-1. Voor de rust ontliepen beide ploegen elkaar niet veel, maar na de pauze was Arsenal het meest nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Die zoektocht resulteerde in de 2-1. Saka scoorde op prachtige wijze: de aanvaller trok vanaf de rechterflank naar binnen en schoot plots snoeihard raak van aanzienlijke afstand.

Dankzij het eerste doelpunt van Lisandro Martínez kwamen de manschappen van Ten Hag op gelijke hoogte. Keeper Aaron Ramsdale kwam zijn doel uit om de bal uit de lucht te plukken na een corner van Christian Eriksen, maar kwam door toedoen van zijn ploeggenoot Takehiro Tomiyasu niet goed bij de bal. Hij werkte de bal half weg en Martínez zag een mogelijkheid om hoog binnen te koppen. Verdediger Gabriel kon op de lijn niet voorkomen dat de bal binnenvloog.

De grootste kansen op de overwinning waren voor Arsenal. Een door Eriksen van richting veranderd schot van Saka belandde op de buitenkant van de paal; in minuut 84, kort nadat Leandro Trossard als invaller zijn debuut maakte, mocht Nketiah plots uithalen van dichtbij. Zijn schot uit de draai, dat ontstond doordat Manchester United de bal niet wegkreeg, werd door een fraaie reflex van David de Gea onschadelijk gemaakt. Een gelijkspel leek aanstaande, totdat Nketiah vlak voor tijd van dichtbij voor de 3-2 zorgde. Voor Manchester United is een ongeslagen reeks van tien officiële wedstrijden ten einde gekomen.