Ten Hag lyrisch over Haller: 'Hij scoort altijd, fenomenale statistieken'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag was bepaald niet tevreden met het optreden van zijn ploeg tegen PEC Zwolle, al was hij wel zéér te spreken over het spel en de goals van Sébastien Haller.

Ten Hag lyrisch over Haller: 'Hij scoort altijd, fenomenale statistieken'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Ajax
Ajax

De Amsterdammers wonnen zaterdag simpel bij PEC (0-2), dankzij twee goals van spits Haller. Tegenover ESPN was Ten Hag na afloop lyrisch over de doelpuntenmaker. 'Hij scoort altijd', aldus de trainer van Ajax. 'Sinds januari, toen hij bij ons kwam, zijn zijn statistieken fenomenaal.'

Over het spel van de Amsterdammers was Ten Hag veel minder te spreken. 'Het was te hectisch, we leden veel te veel en onnodig balverlies. Het is niet zo dat PEC kans op kans kreeg, maar ze waren wel dreigend. We hadden ook eerder de 0-2 moeten maken. Waar het aan lag? Je kunt er van alles bij halen. De andere samenstelling, waardoor er automatismen (die er soms nog niet eens helemaal zijn) wegvallen. En we speelden met een ander type nummer 10, die het trouwens zeer naar behoren deed', zo doelde hij op Steven Berghuis.

Woensdag wacht voor Ajax de start van het nieuwe Champions League-seizoen: dan gaan de Amsterdammers op bezoek bij Sporting Portugal. Of spelers als Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg (die er tegen PEC vanwege blessures niet bij waren) dan wél inzetbaar zijn? 'Voor hen wordt het een race tegen de klok', aldus Ten Hag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.