Ten Hag legt uit wat voor Antony de volgende stap moet zijn

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag geniet van Antony in de grote wedstrijden, maar vindt dat de Braziliaanse rechtsbuiten vaker het verschil moet maken.

Ten Hag legt uit wat voor Antony de volgende stap moet zijn
© Pro Shots

In de interlandperiode blikte Ten Hag met Ajax TV terug op het afgesloten blok, waarin PSV en Borussia Dortmund (tweemaal) met duidelijke cijfers werden verslagen. Er waren echter ook de doelpuntloze remises tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

Waar Antony in Duitsland tegen Borussia Dortmund nog cruciaal was en een rol bij alle drie de doelpunten speelde, lukte het dus niet tegen de op papier kleinere tegenstanders. 'In de grote wedstrijden maakt hij vaak het verschil met zijn snelheid, zijn dribbels en zijn onvoorspelbaarheid. Hij is heel moeilijk af te stoppen voor tegenstanders en koppelt dit aan rendement met goals en vooral ook assists. Dat rendement ligt op dit moment buitengewoon hoog', complimenteerde Ten Hag zijn pupil.

Maar er is ook ruimte voor verbetering, vindt de coach. 'In de kleinere wedstrijden moet hij het besef hebben: daar wordt vaak het kampioenschap bepaald. In die wedstrijden moet hij ook het verschil gaan maken, tegen heel compacte tegenstanders die passief zijn. Dat zou de volgende stap moeten zijn.' Antony is momenteel bij de Braziliaanse nationale ploeg, met de Ajacied in het veld verzekerde Brazilië zich in de nacht van vrijdag op zaterdag van WK-deelname.

Na de interlandperiode begint Ajax met drie opeenvolgende uitwedstrijden. RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam zijn de eerstvolgende tegenstanders in de Eredivisie, tussendoor wordt er in de Champions League gespeeld tegen Besiktas. In Istanbul kan Ajax de groepswinst bewerkstelligen.

De eerste vijf duels van Ajax na de interlandperiode


Zo 21 nov. 2021

Wo 24 nov. 2021

Zo 28 nov. 2021

Do 2 dec. 2021

Di 7 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.