Ten Hag legt uit waarom hij voorzichtig is met Antony

Reacties

Erik ten Hag hoopt donderdag tegen Willem II weer te kunnen beschikken over Antony. De blessure van de rechtsbuiten van Ajax is niet ernstig, zo verklaarde de trainer na het duel met Sparta Rotterdam.

Ten Hag legt uit waarom hij voorzichtig is met Antony
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 1
Ajax
Ajax

Ten Hag deed zondagmiddag tegen Sparta geen beroep op Antony. Hij werd na afloop tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de fitheid van de 21-jarige Braziliaan. 'Het is niet een heel ernstige blessure', reageerde de coach. 'Het was ook geen acuut moment, het is meer overbelasting.'

De hoop bij Ajax is dat Antony donderdagavond weer inzetbaar is, dan komt Willem II op bezoek in de Johan Cruijff Arena. De dinsdag daarna sluiten de Amsterdammers de groepsfase van de Champions League af met een thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal. 'We zijn ook voorzichtig gezien het programma dat hij al heeft gehad en wat nog komt', zei Ten Hag over het inzetten van Antony.

De afwezigheid van Antony leverde tegen Sparta net als afgelopen woensdag tegen Besiktas (1-2) een kans op voor David Neres. Ten Hag over het spel van Neres in Rotterdam: 'Daarom zijn we ook voorzichtig met Antony, omdat we een goede vervanger hebben. Neres werkt hard, maar het rendement blijft nog achterwege.'

Het duel tussen Ajax en Willem II begint donderdagavond om 21.00 uur. Het is een van de in totaal zes duels die de ploeg van Ten Hag op het programma heeft staan in december.

Lees hier onze tactische analyse van het duel. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.