Ten Hag kritisch na duel met Leipzig: 'Alleen het resultaat was goed'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet erg tevreden over het optreden van zijn ploeg tegen RB Leipzig zaterdagmiddag (1-1). Op de laatste dag van het trainingskamp in Oostenrijk hadden de Amsterdammers grote moeite met de vicekampioen van Duitsland.

Ten Hag kritisch na duel met Leipzig: 'Alleen het resultaat was goed'
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Ajax
Ajax

Dusan Tadic opende al vroeg de score, maar daarna was Leipzig de betere ploeg. Pas in de tweede helft drukten de Duitsers dat ook uit in de score via Christopher Nkunku. Ajax kwam daarna niet meer in de buurt van een winnende treffer. 'Het was rommelig', concludeerde Ten Hag achteraf. 'Dit was natuurlijk een klein veldje waar je op speelt, maar het had ook te maken met de stijl van hen. We hadden niet echt de rust.'

Waarom liep het niet? 'Ze verrasten ons niet met de speelstijl, dat was bekend. Alleen we weten ook, dat heb ik gisteren ook uitgelegd: wij zijn niet fris. We hebben deze wedstrijden nodig om die frisheid wel te krijgen en zeker wat meer rust aan de bal te krijgen. Maar zij staan erom bekend, ze kunnen dit goed. Je speelt niet tegen weggooiers, dit is Champions League-niveau, dit is de top van Duitsland. Zij zetten hoog druk met een hoge intensiteit', aldus Ten Hag.

Wat vond de trainer wél goed aan zijn ploeg tegen Leipzig? 'Poeh, écht goed? Niets eigenlijk. Alleen het feit dat je hier wel gewoon een resultaat haalt, dat is goed. Maar we zaten geen moment lekker in de wedstrijd', analyseert de coach. Ajax speelt op 4 augustus nog een oefenwedstrijd tegen Leeds United, drie dagen later wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.