Ten Hag kan 'begrijpelijke' slordige slotfase van Ajax niet accepteren

Reacties

Erik ten Hag had donderdagavond genoten van de eerste helft van Ajax tegen SC Heerenveen. De coach was echter een stuk minder te spreken over de manier waarop zijn ploeg de bekerwedstrijd afsloot.

Ten Hag kan 'begrijpelijke' slordige slotfase van Ajax niet accepteren

Ajax was in het eerste uur heer en meester en met een 3-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Na een onbegrijpelijke terugspeelbal van Rasmus Kristensen deed Pelle van Amersfoort echter wat terug en kort voor tijd floot scheidsrechter Kevin Blom voor een strafschop voor Heerenveen. Andre Onana keerde de inzet van Sam Lammers en voorkwam zo een hectische slotfase.

Ten Hag baalde van het feit dat de wedstrijd toen niet allang in het slot zat. 'De eerste helft heb ik echt een heel goed Ajax gezien', analyseerde de trainer voor de camera van FOX Sports. 'Het was zoals je het wil zien: heel scherp, heel variabel in het aanvalsspel, en we maken fantastische goals. Ik denk dat het publiek er echt van heeft genoten. Ik in ieder geval wel.'

De 3-0 ruststand was volgens Ten Hag 'geenszins geflatteerd'. 'Het eerste kwartier na rust was ook nog goed, maar daarna werd het steeds minder. Het is wel begrijpelijk, maar je kunt het niet accepteren', oordeelde de oefenmeester. 'Zo'n laatste fase is gewoon niet goed. Op het einde kunnen we het nog heel moeilijk krijgen. Gelukkig pakte Andre de strafschop, wat overigens geen strafschop was. Maar als die bal erin gaat, dan kunnen het nog lastige minuten worden. Dat hebben we zondag wel gezien.' Ajax verspeelde toen de competitiezege tegen Heerenveen (4-4). 

Magallán
Lisandro Magallán maakte donderdagavond als basisspeler zijn officiële debuut voor Ajax. Ten Hag was tevreden over zijn winteraanwinst: 'Hij heeft duidelijk zijn visitekaartje afgegeven. Lisandro is een goede mandekker, goed in de duels, maar vooral heel goed in het anticiperen. In balbezit vond ik hem ook heel functioneel goed spelen. Hij zal aan onze speelwijze moeten wennen, maar dat gaat hij vanzelf leren als hij vaak speelt. Vandaag heeft hij in ieder geval laten zien dat hij op dit niveau een toegevoegde waarde is.'

'Een scherp Feyenoord is zeker kansrijk tegen dit arrogante Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.