Ten Hag: 'Je mag best spreken van Wedstrijden van het Jaar'

Reacties

Na het onvergetelijke vorige seizoen moet Ajax-trainer Erik ten Hag een fikse puzzel leggen. Qua samenstelling van zijn selectie, maar ook qua opstelling in de eerste belangrijke weken.

Ten Hag: 'Je mag best spreken van Wedstrijden van het Jaar'

Op 27 juli staat de eerste serieuze test op het programma. Dan neemt Ajax het op tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Zoals zo vaak is dat duel direct het startschot voor enkele uiterst belangrijke weken die zich al vroeg in het seizoen aandienen.

Ajax' zegetocht door Europa leverde complimenten en financieel gewin op, maar voor komend seizoen moet de club zich gewoon weer zien te kwalificeren voor de Champions League. 'Daarom mag je best spreken van wedstrijden van het jaar, die je ook nog speelt in de moeilijkste periode van het jaar', zegt Ten Hag.

'Spelers komen terug van toernooien met hun nationale teams, allemaal gefaseerd en individueel. De transfercarrousel draait gewoon door, spelers gaan en komen en tussendoor moeten wij met de technische staf bouwen aan de ploeg', aldus de Ajax-trainer, die deze week met zijn ploeg in De Lutte verblijft voor een trainingskamp.

Ajax begint in het nieuwe seizoen in de derde voorronde van de Champions League aan een nieuw Europees avontuur. Pas op 22 juli wordt er geloot voor die fase van het toernooi en zal voor Ajax duidelijk worden tegen wie het in actie komt.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO het volledige interview met Erik ten Hag.

Trotse debutant Pierie kan lachen om panna op Ajax-training
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer E. ten Hag
Meer over E. ten Hag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.