Ten Hag hoopt op hulp van KNVB in strijd tegen 'idioot' speelschema

Reacties

Erik ten Hag maakt zich zorgen over het overvolle schema waar spelers tegenwoordig mee te maken hebben. De coach van Ajax wil dat er eens kritisch wordt gekeken naar de kalender en hoopt dat de KNVB bij de volgens hem noodzakelijke wijzigingen een voortrekkersrol kan vervullen.

Ten Hag hoopt op hulp van KNVB in strijd tegen 'idioot' speelschema

Het WK was nog maar net voorbij, toen Ajax al zijn eerste wedstrijden in de voorrondes van de Champions League moest spelen. WK-gangers Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne en Dusan Tadic maakten direct speelminuten tegen Sturm Graz en de internationale spelersvakbond FIFPro liet toen al weten dat het zich zorgen maakte over het gebrek aan rust bij de spelers.

Ten Hag kwam destijds snel met een reactie: hij toonde begrip voor de zorgen van de FIFPro, maar wees naar de bonden die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van de speelschema's. Nu de coach van Ajax na een paar competitiewedstrijden weer veel spelers zag vertrekken voor interlandvoetbal, luidt hij de noodklok.

'We hebben het al eens eerder gezegd: het is eigenlijk idioot hoe de seizoenen zijn samengesteld', zegt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. 'Het loopt zo in elkaar over, er wordt een ongelooflijke roofbouw gepleegd op de spelers. Dit is wel iets waar we over moeten gaan nadenken. De KNVB en de UEFA moeten daarin echt een voortrekkersrol gaan spelen. Dit kan niet de bedoeling zijn.'

Ten Hag maakt zich zorgen over de gezondheid van de overbelaste spelers. 'Dit gaat ten koste van het voetbal', meent de coach. 'Het ligt vooral bij de bonden, die verantwoordelijk zijn voor de samenstelling van de schema's. Ze zullen hier echt over moeten gaan nadenken en het op een andere manier moeten wegzetten, want zo kan het niet langer.'

'Ten Hag was zelf ook uitblinker tegen Vitesse'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.