Ten Hag hekelt arbitrage: 'Een penalty, honderd procent'

Ajax-coach Erik ten Hag baalt als een stekker van het peperdure puntenverlies dat Ajax zondag in eigen huis leed tegen ADO Den Haag (0-0). De coach van de Amsterdammers meende na afloop dat de titelrace zeker nog niet beslist is en stelde bovendien dat Ajax een zuivere penalty onthouden is.

Volgens Ten Hag had Nicolás Tagliafico begin tweede helft een strafschop moeten krijgen toen hij werd vastgehouden. 'Ja, ik heb inderdaad een penalty gezien, honderd procent. Kijk maar', verwees hij bij FOX Sports naar de begeleidende beelden. 'Ik heb er met Fons Groenendijk een flesje wijn om verwed. Die zal ik dus zo wel krijgen.'

Dat Ajax twee punten liet liggen betekent nog niet dat de titelrace beslist is volgens Ten Hag, ook al kan PSV bij een zege op Feyenoord weer uitlopen naar een voorsprong van zeven punten. 'Nee, dat denk ik niet. Dat weet ik wel zeker van niet. Kampioenschappen worden beslist in april of mei. Dat zal nu niet anders zijn.'

Veldspel
Overigens was Ten Hag over het veldspel wel tevreden. Ajax noteerde liefst 32 doelpogingen. 'We creëren heel veel kansen en raken drie keer het houtwerk, maar scoren niet… Daar laten we het liggen. Dat gebeurde al in de eerste minuut. In dat soort situaties moeten we scherper zijn.'

De vele mogelijkheden zeggen wel wat, meent Ten Hag. 'Dat geeft aan dat ons veldspel uitstekend was, zeker in de tweede helft. Voor rust had het tempo van mij wat hoger gemogen. ADO kwam ook niet tot een fatsoenlijke aanval, maar we hebben toch maar één punt. ADO heeft goed verdedigd, al bleven ze in de slotfase met veel geluk overeind.'