Ten Hag heeft Promes terug en geen spijt van vertrek Schöne

Reacties

Erik ten Hag kan in de belangrijke thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia beschikken over Quincy Promes. De zomeraankoop is weer fit en kan woensdag zijn rentree maken.

Ten Hag heeft Promes terug en geen spijt van vertrek Schöne

Promes viel vorige week zaterdag tijdens de uitwedstrijd bij VVV-Venlo geblesseerd uit en miste de heenwedstrijd tegen APOEL, in de play-offronde van de Champions League. De aanvaller is nu weer inzetbaar en dat is goed nieuws voor Ten Hag, die de geblesseerde Donny van de Beek en de geschorste Noussair Mazraoui moet missen.

Ten Hag denkt nog voldoende opties over te hebben. Op zijn persconferentie van dinsdag ontkende hij dan ook dat hij spijt zou hebben van het vertrek van Lasse Schöne. 'Dat is een bewuste keuze geweest', zei de coach. 'We hebben Razvan Marin en Edson Álvarez gehaald en we hebben ook Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Carel Eiting nog. Daar hebben we hoge verwachtingen van.'

En dan is er ook nog Lisandro Martínez, die in zijn eerste weken bij Ajax indruk heeft gemaakt in de achterhoede. 'Hij kan ook op het middenveld spelen, dat hebben we tijdens de trainingen getest', aldus Ten Hag. 'Maar hij moet ook acclimatiseren.'

Siem de Jong is in ieder geval geen optie voor het gehavende middenveld. De Jong, terug van een avontuur in Australië, is niet wedstrijdfit. Ten Hag liet verder weten dat Kasper Dolberg opnieuw niet bij de selectie zal zitten, in afwachting van zijn transfer naar het Franse OGC Nice. 

Pot 2, miljoenen en coëfficentenpunten lonken voor Ajax

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.