'Ten Hag hakt in Engeland knoop door over vijf selectiespelers'

Reacties

Erik ten Hag woont zondag de laatste competitiewedstrijd van Manchester United bij. The Mancunians sluiten de Premier League af met een uitduel bij Crystal Palace. Ondertussen gonst het op Old Trafford van de transfergeruchten.

'Ten Hag hakt in Engeland knoop door over vijf selectiespelers'
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 0
Manchester United
Manchester United

Ten Hag stapte woensdag in het vliegtuig naar Londen, waar de opvolger van interim-manager Ralf Rangnick diverse gesprekken voert met de United-directie. Onder andere de invulling van de selectie komt aan bod. Bij The Mancunians lijkt een drukke transferzomer op komst, niet op de laatste plaats omdat verschillende spelers over een aflopend contract beschikken. De kans is klein dat het daarbij blijft.  

Sky Sports meldt dat onder anderen Aaron Wan-Bissaka op de nominatie staat om te vertrekken. De rechtervleugelverdediger mag worden verkocht, maar ook een verhuur met optie tot koop is niet uitgesloten. Nemanja Matic heeft al bevestigd dat hij aan zijn laatste weken op Old Trafford bezig is, terwijl ook de verbintenissen van het vijftal Edinson Cavani, Juan Mata, Jesse Lingard, Paul Pogba en Lee Grant verlopen. Hun toekomst lijkt buiten Manchester te liggen. Dean Henderson zou bovendien in de belangstelling staan van Newcastle United en ook Eric Bailly mag vertrekken.

Geen inspraak
Afsluitend woont Ten Hag zondag de uitwedstrijd tegen Crystal Palace bij. Dat schrijft The Guardian, dat ook weet te melden dat Ten Hag komende maandag al officieel begint aan zijn functie als manager van United. Ondertussen is het nog altijd wachten op de handtekening van beoogd assistent Mitchell van der Gaag, die nog zou wachten op goedkeuring van de FA. Zijn komst zou spoedig wereldkundig worden gemaakt.

De Engelse krant meldt verder dat Ten Hag geen inspraak heeft in de wedstrijdselectie voor de laatste competitiewedstrijd op Selhurst Park, waar hij 'slechts' aandachtig toeschouwer is. Dat wordt de laatste klus van Rangnick als interim-manager van The Mancunians, die in Zuid-Londen de zesde plaats in de Premier League willen veiligstellen. Die is goed voor een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Veel werk te doen
Ten Hag verkoos de reis naar Engeland boven een trip met Ajax naar Curaçao. 'Er is veel werk te doen daar. Bij iedere club is dat zo. In de staf moet nog een aantal dingen worden georganiseerd en ook in de selectie', zei de oefenmeester daarover.

Ten Hag kroonde zich met Ajax opnieuw tot landskampioen. Daarmee komt er een einde aan een bijzonder tijdperk. Lees op VI PRO het afscheidsinterview van de kampioenenmaker van Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.