Ten Hag haalt Bayern en Man City aan in toelichting op basiself

Reacties

Met het oog op het duel met AS Roma startte Ajax met een verrassend sterke basisopstelling in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Trainer Erik ten Hag gaf na de overwinning tekst en uitleg over zijn roulatiebeleid.

Ten Hag haalt Bayern en Man City aan in toelichting op basiself
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
Ajax
Ajax

Ten opzichte van het verloren Europese duel wisselde Ten Hag maar één keer: de terugkeer van Sébastien Haller zorgde ervoor dat David Neres op de bank zat. Ook met het moordende schema van de Amsterdammers, na de wedstrijd van donderdag wordt zondag alweer de bekerfinale afgewerkt, besloot Ten Hag dus niet te wisselen. Bayern München en Manchester City fungeerden voor hem als voorbeelden.

'In deze fase van het seizoen zijn de punten duur', stelt Ten Hag voor de camera van ESPN. 'We zijn dit duel serieus aangegaan. Je geeft een signaal af als je spelers rust gaat geven. Je ziet het bij Bayern München en Manchester City', doelt de coach op het puntenverlies van beide teams. Bayern speelde met 1-1 gelijk tegen Union Berlin en Man City ging in eigen huis zelfs onderuit tegen Leeds United: 1-2. In beide duels speelden de topclubs niet in hun sterkste opstelling.

Ten Hag heeft in Brabant nooit gevreesd voor een slecht resultaat. Ajax hield RKC in leven, omdat er geen afstand werd genomen. We stonden organisatorisch prima. Er was weinig aan de hand, want RKC was niet in staat om een kans te creëren. Maar de bal kan verkeerd vallen. We hebben het nagelaten om verder afstand te nemen.'

Door het resultaat in Waalwijk is Ajax – AZ op 25 april een potentiële kampioenswedstrijd. Daarvoor komen de Amsterdammers nog driemaal in actie. Voor de eerstvolgende wedstrijd tegen AS Roma zijn er nog enkele vraagtekens. 'Maarten Stekelenburg hebben we tegen RKC bewust buiten de selectie gehouden. Hij heeft zaterdag getraind en zal dat maandag en dinsdag weer doen. Dan hopen we dat hij donderdag beschikbaar is.' De laatste drie duels keepte Kjell Scherpen, die voor het eerst de nul hield als Ajax-doelman. Zakaria Labyad ontbrak de laatste tijd met een enkelblessure, maar keerde onlangs terug op de training. Noussair Mazraoui is er donderdag niet bij, maar mogelijk keert de rechtsback daarna weer terug bij de selectie. 

Verder verwacht Ten Hag verdediger Perr Schuurs terug te hebben richting het duel in Italië. Ook Brian Brobbey kan mogelijk zijn rentree maken. Ajax moet komende donderdag minimaal twee keer scoren om uitzicht te houden op de halve finale van de Europa League.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax
Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.