Ten Hag geniet van 'brutale' Ünüvar en roemt 'gerespecteerde' De Jong

Reacties

Erik ten Hag heeft woensdagavond genoten van het debuut van Naci Ünüvar. Ook had de trainer van Ajax lovende woorden voor Siem de Jong, die een loepzuivere hattrick maakte in het bekerduel met Spakenburg.

Ten Hag geniet van 'brutale' Ünüvar en roemt 'gerespecteerde' De Jong
© Pro Shots
Ajax
Ajax
7 - 0
Spakenburg
Spakenburg

De Jong was een van de spelers die van Ten Hag de kans kregen tegen de Tweede Divisie-club en maakte daar optimaal gebruik van door de eerste drie goals van Ajax voor zijn rekening te nemen. 'Heel leuk voor Siem, hij heeft er heel hard voor gewerkt, heeft veel blessures gehad en heeft in de eerste seizoenshelft niet heel veel speeltijd gehad. Maar in de winterstop heeft hij het uitstekend gedaan en die lijn trekt hij vanavond door', zei de Ajax-coach tegen FOX Sports.

Volgens Ten Hag kan de dertigjarige middenvelder nog steeds een belangrijke rol spelen bij Ajax. 'Hij is een gerespecteerde kracht. De besten spelen en hij zou daar ook bij kunnen zitten. Dat ligt aan hemzelf', vervolgde de trainer, die de prestatie van De Jong op waarde schatte. 'Spakenburg heeft zich fantastisch geweerd, het is niet zo makkelijk die bus te slechten. Dat is wel gelukt en ik denk dat we een paar heel goede goals maakten. Siem maakt de eerste drie, dat zijn altijd de moeilijkste.'

Ten Hag was blij dat ook de andere spelers die minder speeltijd krijgen zich lieten gelden en genoot van het debuut van Ünüvar, die als invaller op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte. 'Hij is me al een tijdje opgevallen. Het is een ontwapenend jochie, brutaal, heerlijke voetballer. Hij moet ook heel veel leren, de kwaliteiten die hij heeft moet hij vooral verder ontwikkelen', aldus de Ajax-trainer, die aangaf dat dit nog tijd gaat kosten met Jong Ajax als een goede leerschool.

'Maar dat hij kwaliteiten heeft is ontegenzeggelijk', vervolgde Ten Hag. 'Daarom hebben we hem ook laten debuteren.' Dat Ünüvar ook meteen scoorde uit een penalty, die hem door Klaas Jan Huntelaar werd gegund, deed de trainer goed. 'Natuurlijk, dat is prachtig om te zien. Maar ook Klaas Jan, hè. Dat is gewoon zo mooi dat ze het hem gunnen. Dat zegt ook iets hoe hij er op staat bij de spelers. Het is ontwapenend en brutaal dat hij hem opeist en dat hij hem dan ook binnenschiet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.