Ten Hag geniet van Ajax: 'PSV kreeg geen tijd om te ademen'

Erik ten Hag is tevreden over wat Ajax woensdag in de eerste helft liet zien tegen PSV. De Amsterdammers kwamen op een 2-0 voorsprong, die voldoende bleek om de halve finale te bereiken. Sébastien Haller scoorde twee keer.

Ajax
Ajax
2 - 1
PSV
PSV

'In de eerste helft heb ik echt genoten van mijn ploeg', zei Ten Hag tegen ESPN. 'Zo bedenk je het vooraf. Het gaat niet altijd zoals je het bedenkt, maar in deze eerste helft wel. Het was fantastisch om te zien. We zijn op de goede weg en we moeten dit doorzetten, want in de tweede helft ging het al een stuk minder.'

Ten Hag zag dat Ajax PSV in de eerste helft in de tang had. 'We zaten er continu bovenop. PSV kreeg geen tijd om adem te halen. Ze kwamen geen moment onder onze druk uit. In de slotfase van de eerste helft hadden ze een paar uitbraken, voor de rest sloeg Ajax de klok.'

Hoe kwam het dan dat PSV in de tweede helft toch weer in de wedstrijd kwam? 'Ze namen meer risico, dan moet je de bal lang in de ploeg houden. Tot de slotfase was het heel spannend, want er hoeft maar één bal verkeerd te vallen. Maar er zit een bepaalde onverzettelijkheid in deze ploeg. Daar moeten we op bouwen. Als we de rust bewaren en counters beter benutten gaan we heel grote stappen maken.'

Onana
De spelers van Ajax steunden Andre Onana door voor de wedstrijd in speciale shirts het veld te betreden. De doelman van Ajax is voor een jaar geschorst vanwege een dopingovertreding. 'We hadden het zondag al willen doen, maar toen werd de wedstrijd afgelast', legde Ten Hag uit. 'We leven met hem mee. Het is verschrikkelijk was er is gebeurd.'

Ten Hag vindt het niet raar dat Onana, die bedoeld of onbedoeld de regels heeft overtreden, wordt gesteund. 'Al maakt iemand een fout, dan kun je hem nog steunen. We zijn gek met hem. Hij blijft lid van de kleedkamer. We gaan hem met zijn allen steunen. Het moet een extra motivatie zijn om de titels binnen te slepen, want hij heeft er een groot aandeel in gehad.'