Ten Hag gaat verder met grote schoonmaak en maakt weg vrij voor Eriksen

Reacties

Erik ten Hag heeft afscheid genomen van Andreas Pereira. De Braziliaanse Belg is door Manchester United verkocht aan Fulham. Daardoor lijkt er ruimte te zijn gemaakt voor de komst van Christian Eriksen.

Ten Hag gaat verder met grote schoonmaak en maakt weg vrij voor Eriksen

Pereira tekent op Craven Cottage een contract dat hem voor vier seizoenen bindt aan de promovendus. Daarnaast is een optie in het contract opgenomen, waardoor beide partijen de verbintenis nog een seizoen kunnen verlengen. Daarmee komt een einde aan een periode van tien seizoenen bij Manchester United. Al brak Pereira nooit door. Hij werd vier keer verhuurd, waaronder het afgelopen seizoen aan het Braziliaanse Flamengo. Daarvoor aan achtereenvolgens Granada, Valencia en Lazio.

Volgens diverse Britse media is er bij de transfer een bedrag gemoeid dat kan oplopen tot vijftien miljoen euro. Voor hij naar Engeland kwam was Pereira nog onderdeel van de jeugdopleiding van PSV. Vanuit Eindhoven maakte hij de stap naar Manchester United.

Nu Ten Hag ruimte in zijn selectie heeft gemaakt lijkt de weg vrij te zijn voor de komst van Eriksen. De Deen wordt al een aantal weken in verband gebracht met een transfer naar Old Trafford en The Athletic sprak al van een akkoord met Manchester United. Ten Hag zou een contract voor drie seizoenen hebben klaarliggen voor de transfervrije spelmaker.

Het vertrek van Pereira zet de teller van uitgaande transfers sinds de entree van Ten Hag op acht. Daarmee is de Nederlandse oefenmeester bezig aan een grote schoonmaak. Behalve Pereira vertrokken ook doelmannen Dean Henderson en Lee Grant en veldspelers Nemanja Matic, Jesse Lingard, Paul Pogba, Edinson Cavani en Juan Mata. Cristiano Ronaldo lijkt daarnaast ontevreden en zijn zinnen op een transfer te hebben gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.