Ten Hag gaat rouleren in Istanbul: 'De selectie moet zich bewijzen'

Reacties

Erik ten Hag zal voor het duel met Besiktas enkele wijzigingen gaan doorvoeren in zijn vaste Champions League-formatie. De Ajax-coach stelt zijn selectie voor een uitdaging en wil niets weten van gemakzucht.

Ten Hag gaat rouleren in Istanbul: 'De selectie moet zich bewijzen'
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 2
Ajax
Ajax

'Als we net zo denken als de media, dan hebben we morgenavond een heel zware en moeilijke avond', zei Ten Hag in Istanbul tijdens zijn persconferentie toen hem werd voorgelegd dat Besiktas het wel erg moeilijk heeft. De Turkse topclub heeft na vier duels in de groepsfase van de Champions League nog nul punten en staat in eigen land teleurstellend negende in de competitie. Toch zal er van verslagenheid geen sprake zijn, weet Ten Hag.

'De media denken dat Besiktas nergens meer voor speelt, maar dan kennen ze de cultuur hier niet. Het is een eergevoelige, trotse cultuur. Besiktas gaat de wedstrijd in om zelfvertrouwen te tanken en ze zullen tot de top van hun tenen geladen zijn om morgen van Ajax te winnen', aldus Ten Hag, die zijn spelers nog maar eens waarschuwde. 'Het is een tegenstander die vecht voor zijn laatste kans. Ik weet van de cultuur in dit land, de ploeg staat onder druk als ze geen punten hebben. Dus we zullen top moeten zijn om een resultaat te halen.'

Ten Hag kondigde aan wijzigingen te gaan doorvoeren, maar sprak duidelijk tegen dat hij reserves zou laten spelen. Hij benadrukte nog eens dat hij niet denkt in basis- en reservespelers. Wel zullen de Ajacieden die in het vijfde groepsduel instromen in de basisploeg zich van hun beste kant moeten laten zien. Ten Hag: 'De vorige keer dat we anderen de kans hebben gegeven, hebben we niet thuisgegeven. Dat ergerde me mateloos. Ook in de samenstelling van morgen moeten we winnen. Die druk staat op de ploeg. De selectie moet zich bewijzen, of we sterk zijn samen. Die stappen moeten we gaan zetten als we succesvol willen zijn dit jaar.'

De uitwedstrijd tegen Besiktas wordt niet aangegrepen om spelers als David Neres en Nicolás Tagliafico in de schijnwerpers te plaatsen richting de komende transferperiode, zo zei Ten Hag. 'Nee, dat is geen overweging. Het elftal ontwikkelen is een overweging. Ritme is een bijkomstigheid, maar het gaat vooral om het ontwikkelen van de ploeg. De spelers nieuwe tactieken bijbrengen, een andere samenstelling testen om nog gevarieerder te kunnen spelen', aldus de coach, die liet doorschemeren dat een paar spelers met lichte klachten kampten, maar niet wilde vertellen om wie het ging.

Edson Álvarez is vanwege een schorsing niet inzetbaar in het uitduel met Besiktas, waarin Ajax de laatste stap naar groepswinst wil zetten. Tijdens de persconferentie werd Ten Hag ook opnieuw gevraagd naar de vermeende interesse van Manchester United.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.