Ten Hag en Man Utd bezorgen tegenstander keepersprobleem bij PL-herstart

Reacties

Steve Cooper staat als oefenmeester van promovendus Nottingham Forest voor een loodzware hervatting van het Premier League-seizoen. De manager gaat op bezoek bij Manchester United. Op Old Trafford heeft de trainer een keepersprobleem op te lossen, terwijl het voor spelmaker Jesse Lingard een bijzondere dag kan worden.

Ten Hag en Man Utd bezorgen tegenstander keepersprobleem bij PL-herstart
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Normaliter kan Cooper bouwen op zijn doelman. Dean Henderson staat al het hele seizoen onder de lat en is de onbetwiste eerste keuze. De keeper werd - na goedkeuring van Erik ten Hag - echter gehuurd van Manchester United. Vanwege de Engelse regelgeving mag Henderson daarom op Old Trafford niet in actie komen. Dat is problematisch, omdat tweede doelman Wayne Hennessey met een blessure is teruggekeerd van het WK.

'Wayne heeft enorme ervaring', gaf Cooper in de persconferentie in aanloop naar Boxing Day, wanneer zijn ploeg naar Manchester moet, aan. 'Dat brengt hij ook iedere dag mee naar de training, maar de vraag is of hij fit is. We hopen van wel, maar hij heeft een tik gehad en kon daarom een tijd niet trainen.'

Dat zou inhouden dat Ten Hag de onervaren Jordan Smith onder de lat van Old Trafford zal zien staan. 'Het is duidelijk dat hij hier al lang rondloopt en zijn waarde heeft. Wie er ook speelt, we zullen samen op ons best moeten zijn om resultaat te boeken', vertelde Cooper over zijn derde doelman. Smith (28) moet zijn debuut in de Premier League nog maken.

Lingard als troef op Old Trafford
Wie dat niet hoeft is Jesse Lingard. De Engelsman is in bloedvorm, getuige zijn optreden midweeks in het League Cup-duel met Blackburn Rovers (1-4 zege). Lingard scoorde, gaf twee assists en was de grote smaakmaker. Het wordt voor Lingard (30) zijn eerste optreden op Old Trafford. In negen seizoenen bij Manchester United speelde hij 149 wedstrijden voor de club. Nooit speelde hij tegen The Mancunians, tot Boxing Day.

'Jesse heeft daar lang gespeeld, dus het wordt een bijzondere dag voor hem', vertelde Cooper. Al wilde hij het sentiment bij zijn sterspeler wegnemen. 'We moeten daar allemaal gemotiveerd zijn. Het is Old Trafford. Jesse heeft ervaring, want hij heeft daar al eerder grote wedstrijden gespeeld. Hij weet wat hij moet doen en moet de jongens helpen de wedstrijd naar ons toe te laten trekken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.