Ten Hag: 'Doe gekke dingen, gebruik je fantasie, ga op avontuur'

Erik ten Hag is overwegend tevreden over het optreden van Manchester United tegen Nottingham Forest. Dankzij de 0-3 zege staat hij op de drempel van zijn eerste finale met The Red Devils.

Nottingham Forest
0 - 3
Manchester United

'Ik ben blij met deze wedstrijd', zei Ten Hag tegen Sky Sports. 'Over negentig minuten hebben we de wedstrijd gecontroleerd.' Wel plaatste de trainer een kanttekening: 'Er was één moment dat de wedstrijd had kunnen doen kantelen, daar moeten we alert op zijn.' Daarmee doelde hij op de afgekeurde 1-1 van Sam Surridge in de eerste helft.

Ten Hag zag dat zijn ploeg geen goed antwoord had op een systeemwijziging bij Nottingham tijdens de wedstrijd. Daardoor kwamen de bezoekers in de eerste helft in de problemen. 'We lieten ze bijna terugkeren in de wedstrijd. Dat mogen we niet toestaan. We begonnen zo goed, we dicteerden de wedstrijd totaal, maar in één moment kan alles omslaan. Dat moeten we voorkomen.'

'In de tweede helft speelden we wel rustig en beheerst. We lieten de tegenstander rennen. Het was veel beter, al duurde het lang voordat de 0-3 viel', aldus Ten Hag, die zich nog niet rijk wilde rekenen. 'We moeten nog een wedstrijd spelen. Daar moeten we ons op voorbereiden. De spelers moeten gefocust blijven.'

Doelpuntmakers
Ten Hag was enthousiast over het openingsdoelpunt van Marcus Rashford, dat een voorbeeld was van het type voetbal dat hij graag ziet. De aanvaller scoorde na een fraaie soloactie. 'Wees creatief in het laatste derde van het veld. Doe gekke dingen, gebruik je fantasie, ga op avontuur', beschreef hij in gesprek met andere Engelse media wat hij graag ziet van zijn spelers. 'In deze vorm is Marcus niet te stoppen.'

Bovendien maakte Wout Weghorst zijn eerste doelpunt voor Manchester United. De Nederlander was trefzeker in een rebound, nadat een schot van Antony werd gekeerd. 'Ik weet waar hij toe in staat is. Hij heeft een goede staat van dienst als het aankomt op doelpunten maken. Het was een goede actie van Antony en hij stond er in de rebound. Een echte spitsengoal.'