'Ten Hag denkt na over spitspositie: Kane of Osimhen?'

Reacties

Harry Kane en Victor Osimhen zijn de twee belangrijkste kandidaten om de nieuwe spits van Manchester United te worden. Dat meldt The Telegraph. Erik ten Hag zal uiteindelijk een belangrijke stem hebben in de keuze tussen de goalgetter van Tottenham Hotspur en de topscorer van Napoli.

'Ten Hag denkt na over spitspositie: Kane of Osimhen?'
© Pro Shots

Ten Hag moest dit seizoen regelmatig improviseren om de positie in de punt van de aanval goed in te vullen. Anthony Martial maakte indruk in de voorbereidingsperiode, maar de man van glas kreeg gedurende het seizoen weer veelvuldig te maken met blessureleed. Van Cristiano Ronaldo werd in de eerste seizoenshelft afscheid genomen en Wout Weghorst kwam in januari op huurbasis naar Old Trafford als oplossing voor de korte termijn.

Bij United wordt inmiddels verder vooruitgekeken. Het scouten met het oog op de verdere toekomst is in volle gang. 'Ten Hag bekijkt nog of voor Harry Kane of voor Victor Osimhen moet worden gegaan', melden bronnen vanuit de club. 'Verschillende mensen binnen de club hebben aangegeven dat Osimhen beter past in het profiel dat Ten Hag verlangt, als spits met veel snelheid en kracht en als iemand die voorop gaat in het drukzetten.'

'Ten Hag heeft vanaf de zomer veel beelden bekeken van Osimhen. Hij twijfelt nog over bepaalde aspecten van het spel van de spits en weet van de blessureproblemen die hij gehad heeft, maar Ten Hag is ook onder de indruk van de progressie die Osimhen dit seizoen op verschillende vlakken boekt', gaat het verder in The Telegraph.

Over Kane zou de United-manager minder twijfels hebben. 'Een speler met unieke kwaliteiten, die zowel kansen creëert als scoort, een speler die de Premier League door en door kent en iemand met een sterk karakter, die weet hoe het is om te presteren onder de hoogste druk.'

Kane kroonde zich vorig weekend tot topscorer aller tijden van Tottenham Hotspur. Het is de vraag of de 29-jarige Engelsman na 416 wedstrijden in het eerste elftal van Spurs toe is aan een nieuwe uitdaging. Een prijs met zijn club heeft Kane nog niet gewonnen. Osimhen stevent met Napoli af op het winnen van de Serie A. De 24-jarige Nigeriaan is met zestien goals de topscorer van de Italiaanse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.