Ten Hag blij met vertoning: 'Konden het niveau aan'

Reacties

Over het resultaat was Ajax-trainer Erik ten Hag niet tevreden na de wedstrijd tegen Liverpool, maar met het vertoonde spel kan de coach wel verder.

Ten Hag blij met vertoning: 'Konden het niveau aan'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Ajax
Ajax

'We speelden tegen een topteam, maar we konden het niveau aan', stelde Ten Hag na de wedstrijd voor de camera van de UEFA. 'Het was een wedstrijd met de teams in balans, het werd beslist op de details', analyseerde hij. Eén detail was de misser van keeper Andre Onana, die een voorzet liet lopen en daarbij de uiteindelijk scorende Curtis Jones over het hoofd zag.

Bij Ajax TV noemde Ten Hag de nederlaag onnodig. 'Een gelijkspel zou de verhoudingen beter weergeven. Uiteindelijk heeft de gelukkigste club gewonnen.' De trainer van Ajax verraste met zijn opstelling door Edson Álvarez te laten starten, hij was tevreden over de Mexicaan. 'Als we hem nodig hebben, doet hij het uitstekend. Ik denk dat hij vanavond ook weer solide heeft gespeeld.'

Op Anfield werden enkele prima kansen gecreëerd om een beter resultaat te behalen. 'Daarin zie je hoe het team verbeterd is', vond Ten Hag. 'Daar zijn we blij mee. Deze ervaring neem je mee in de rest van het seizoen. Ons team is gegroeid en volwassener geworden. Daar kunnen we blij mee zijn, maar niet met het resultaat.'

Door de nederlaag van Ajax en het gelijkspel van Atalanta Bergamo tegen FC Midtjylland (1-1) zijn de Amsterdammers de tweede plek in de groep kwijt. Dit betekent echter niet dat de club is uitgeschakeld, volgende week woensdag spelen Ajax en Atalanta tegen elkaar. De Eredivisionist moet winnen om door te gaan in de Champions League. 'Deze wedstrijd moeten we nu achter ons laten, we gaan nu richting de volgende wedstrijd in de competitie (tegen FC Twente, red.). Daarna weten we wat we moeten doen, winnen is het enige dat telt', toonde Ten Hag zich strijdvaardig.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.