Ten Hag blij met signaal van gretige Ziyech en Onana

Reacties

Hakim Ziyech en Andre Onana zijn eerder teruggekeerd van vakantie om aan te sluiten bij Ajax. Het duo zou eigenlijk pas aan het einde van deze week de training hervatten, maar ze konden niet wachten. Hun trainer Erik ten Hag is dolblij met het signaal dat de twee smaakmakers daarmee afgeven.

Ten Hag blij met signaal van gretige Ziyech en Onana

De Amsterdammers verloren maandagavond in het Olympisch Stadion met 1-2 van Panathinaikos, maar speelden nog zonder een vijftal steunpilaren. David Neres en Nicolás Tagliafico genieten nog van een vakantie nadat zij met respectievelijk Brazilië en Argentinië deelnamen aan het toernooi om de Copa América. Ook Noussair Mazraoui was er niet bij, nadat hij met Marokko op de Afrika Cup actief was.

Ziyech (ook Marokko) en Onana (Kameroen) speelden eveneens op dat laatstgenoemde toernooi en hadden dus nog een paar dagen van een welverdiende vakantie mogen genieten, maar zaten maandag al op de tribune van het Olympisch Stadion. Ten Hag vertelde na de wedstrijd aan Voetbal International dat zij op eigen houtje eerder zijn aangesloten. De spelmaker hervatte maandag al de training, de goalie staat dinsdag weer op het veld.

Het duo nam zelf contact op met Ten Hag, aldus de trainer. 'Ze zeiden dat ze voldoende vakantie hadden gehad en weer wilden beginnen. Voor mij als trainer is dat natuurlijk een heel goed signaal, ook naar het team toe. Dit betekent dat ze hongerig zijn, dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en dat het liefhebbers zijn.'

Doordat het duo nu al is aangesloten, is de kans aannemelijk dat Ziyech en Onana zaterdag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal al in actie zullen komen, al wilde Ten Hag dat niet hardop zeggen. Voor de start van de Eredivisie (zaterdag 2 augustus, uit bij Vitesse) zal het duo sowieso inzetbaar zijn. Op 6 en 13 augustus speelt Ajax tegen PAOK Saloniki, in de derde voorronde van de Champions League.

Marco Timmer bespreekt de Champions League-loting van Ajax, tegen PAOK Saloniki.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.