Ten Cate stapt op bij Ittihad FC

Reacties

Henk ten Cate stopt per direct bij Ittihad FC. De trainer bood gisteravond zijn ontslag aan na de thuisnederlaag tegen Damac. Door het verlies blijft Ittihad onderin de middenmoot van de Saoedische Premier League hangen.

Ten Cate stapt op bij Ittihad FC
© Pro Shots

Overigens ging de leiding van Ittihad FC pas na een aantal gesprekken akkoord met de beslissing van de Nederlandse trainer. Want hoewel de resultaten tegenvielen, zag het veldspel er goed uit. Ittihad won bijvoorbeeld bij subtopper Al-Taawon en pakte een punt bij titelkandidaat Al Nassr, twee lastige uitduels, maar in plaats dat het een ommekeer betekende, verloor de club gisteren (maandag) van laagvlieger Damac. Omdat Ten Cate niet denkt dat hij Ittihad FC helemaal naar zijn hand kan zetten, stapt hij nu op.

De trainer kreeg begin november de leiding bij Ittihad FC. Hij was eigenlijk al met pensioen, maar zag er een uitdaging in de Saoedische traditieclub terug te brengen naar de top. Hij nam Denny Landzaat, Piet Hamberg, Arno van Zwam en Laurens Ebben mee als assistent-trainer. Onbekend is of zij blijven. Bij Ittihad FC spelen ook de voormalige Eredivisie-spelers Karim El Ahmadi en Wilfried Bony.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.