Ten Cate komt uit pensioen en wil Al-Wahda naar de Champions League leiden

Reacties

Henk ten Cate (66) wordt de nieuwe trainer van Al-Wahda. De trainer tekent een contract voor anderhalf jaar en zal na een quarantaineperiode van tien dagen meteen voor de groep gaan staan.

Ten Cate komt uit pensioen en wil Al-Wahda naar de Champions League leiden
© Pro Shots

Ten Cate moet proberen Al-Wahda naar de finales te leiden van de Aziatische Champions League. Daarvoor speelt de ploeg op 7 april in Abu Dhabi een play-offduel met Al-Zawraa uit Irak. Mocht Al-Wahda dat duel winnen, volgt een mini-toernooi in India (Doha). Bij winst, of tweede in de groep, plaatst Al-Wahda zich dan voor achtste finales. Die worden, net zoals de kwartfinale, de halve finale en de finale afgewerkt in Abu Dhabi. ‘Het wordt niet makkelijk, maar een mooie uitdaging is het wel’, aldus Ten Cate.

De trainer is blij weer aan de slag te kunnen. 'Ik heb toch niet met een fijn gevoel afscheid genomen bij Ittihad uit Saoedi-Arabie. Ik wil op een goede manier afsluiten en die kans krijg ik nu bij Al-Wahda. Voordeel is dat ik de club goed ken, ik heb er eerder gewerkt en dat ging goed. Het is een club met een aardige spelersgroep en een goede organisatie.'

Het wordt voor Ten Cate zijn vierde termijn in de Verenigde Arabische Emiraten. Eerder werkte hij bij Al-Ahli en werd hij kampioen met Al-Jazira. Drie jaar terug leidde hij Al-Wahda naar de Aziatische Champions League. Luc Nijholt en Laurens Ebben worden zijn assistent – ook zij werkten al eerder bij Al-Wahda – terwijl Carlo L'Ami is aangesteld als keeperstrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.