Ten Cate en Al-Jazira overklast door Pachuca in strijd om derde plek

Het Al-Jazira van trainer Henk ten Cate heeft het WK voor clubs afgesloten als nummer vier. De strijd om de derde plaats ging zaterdagmiddag kansloos verloren tegen het Mexicaanse Pachuca: 1-4.

Zo eindigt het WK voor Ten Cate toch nog met een teleurstelling. Bijna schakelde zijn ploeg in de halve finale Real Madrid uit, maar door een 1-2 nederlaag na een 1-0 voorsprong ging die stunt niet door. Zaterdag bleek ook Pachuca een maatje te groot.

Acht minuten voor rust kwam Pachuca op voorsprong. Een heerlijke steekpass van Franco Jara werd door Jonathan Urreta binnengeschoven: 0-1. De voorsprong was terecht gezien de verhoudingen op het veld, maar na de goal werd Al-Jazira steeds sterker.

Dat resulteerde in de 57ste minuut in de gelijkmaker. Nadat een bal twee keer op de lijn werd gered, was het via Khalfan Mubarak Al Shamsi alsnog raak. Lang stond de 1-1 niet op het scorebord, want drie minuten later zette Jara de Mexicanen na een feilloze counter alweer op 1-2.

Al-Jazira slaagde er niet in voor een tweede keer terug te komen tegen Pachuca, dat zelfs uitliep naar 1-4. Het grote talent Roberto de la Rosa (17) scoorde na een fraaie aanval en Ángelo Sagal nam het slotakkoord voor zijn rekening door een penalty te benutten, waardoor de derde plek geen moment in gevaar kwam.

Om 18.00 uur staat de finale tussen Real Madrid en Grêmio op het programma.