Telstar-selectie fluit Jonker terug: streep door oefenduel met Sparta

Reacties

Als het aan Andries Jonker had gelegen, dan had Telstar deze zaterdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. De spelersgroep zag dit echter niet zitten.

Telstar-selectie fluit Jonker terug: streep door oefenduel met Sparta
© Pro Shots

Het Nederlandse voetbal is tot het einde van de maand maart stilgelegd en de gezondheidsinstanties hebben opgeroepen om zo veel mogelijk binnen te blijven. In een poging de spelers fit te houden hoopte Jonker deze zaterdag met zijn ploeg te oefenen tegen Sparta. De spelers van Telstar floten hun coach echter terug: zij voelden zich niet prettig bij een vriendschappelijk potje.

'We hadden deze zaterdag willen spelen, maar de spelers wilden niet', vertelde Jonker bij NH Radio. 'We hadden tegen Sparta kunnen oefenen. Het was een opmerkelijk moment vrijdag: toen ik de spelers vertelde dat we een oefenwedstrijd konden spelen nam één van de spelers het woord: trainer, hier hebben we een slecht gevoel bij. We spelen liever niet. Toen heb ik ze gezegd dat ik daar geen ruzie over wil maken en dus heb ik Sparta afgebeld.'

Jammer, vindt Jonker. 'Het was een leuke wedstrijd geweest, maar als mijn spelers zich niet happy over voelen gaan we daar niet aan beginnen', maakte de oefenmeester duidelijk. Telstar, na 29 speelronden de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie, blijft wel gewoon trainen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.