Telstar opgelucht na spektakelstuk bij erkend reuzendoder Kozakken Boys

Telstar is dinsdagavond doorgedrongen tot de tweede ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi, maar makkelijk ging dat bepaald niet. Kozakken Boys (in het verleden al vaak de bananenschil voor profclubs) was dicht bij een stunt.

Kozakken Boys
nv
1 - 2
Telstar
Telstar

De selectie van de ploeg uit Werkendam (laagvlieger in de Tweede Divisie) herbergt de nodige oud-profs, zoals basisklanten Kaj Ramsteijn, Lars Hutten en Rochdi Achenteh. Ook keeper Ricardo Kieboom heeft een verleden in het betaald voetbal, maar hij ging voor rust in de fout. Na een overtreding van de goalie mocht Telstar-spits Glynor Plet een strafschop nemen én benutten: 0-1.

Lange tijd leek dat ook de eindstand te worden, maar in de 93ste minuut ging het helemaal mis voor de bezoekers. Telstar-keeper Trevor Doornbusch leek een hoge bal simpel te kunnen vangen, maar liet ‘m los, waardoor Sven van Ingen (vier minuten eerder ingevallen als stormram) de 1-1 kon binnenkoppen. Hij zorgde daarmee voor een uitbundig feest op Sportpark De Zwaaier.

De gedachten van de thuissupporters gingen direct terug naar stunts uit het recente verleden. Niet zo heel lang geleden stond Kozakken Boys vrijwel ieder jaar namelijk garant voor voor minimaal één bekerstunt tegen een club uit de Eerste Divisie. In 2016 wonnen De Boys met 3-0 van Helmond Sport, in 2017 waren de Werkendammers na strafschoppen te sterk voor De Graafschap, in 2018 werd Almere City met 2-1 geklopt.

Een dergelijke verrassing kwam er dit keer niet. Tom Overtoom maakte vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging de 1-2, Kozakken Boys kreeg nog even hoop na de tweede gele kaart voor Telstar-routinier Plet, maar in de zes resterende minuten kwam de thuisploeg niet meer tot scoren.