Telraamploeg Heracles acht punten rijker dankzij Peterson

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Speelronde zes wordt vrijdagavond op gang geschoten met het duel tussen Heracles Almelo en De Graafschap.

Telraamploeg Heracles acht punten rijker dankzij Peterson
Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Erwin Blank

Heracles Almelo - De Graafschap

Actueel

• Heracles Almelo zegevierde zondag in een ongekend spektakelstuk bij SC Heerenveen. Door de 3-5 zege neemt de ploeg van trainer Frank Wormuth de vierde plaats in met tien punten. De Graafschap totaliseert slechts vier punten en staat daarmee vijftiende.

Dit kalenderjaar vielen er 77 goals in Eredivisie-wedstrijden van Heracles Almelo (37 voor en veertig tegen). Alleen in duels van Feyenoord (83 treffers) en PSV (tachtig) werd vaker gescoord in deze periode.

• De Graafschap-doelman Hidde Jurjus incasseerde sinds de start van het seizoen 2017/18 liefst achttien doelpunten met inzetten van buiten het strafschopgebied, meer dan elke andere keeper in deze periode.

Vorige week rekende Heracles Almelo spectaculair af met SC Heerenveen.

Heracles Almelo fabriceerde in de eerste vijf speelrondes dertien doelpunten. Op het hoogste niveau deed de club uit Overijssel dat slechts eenmaal beter, in 1964/65 (zeventien treffers in de eerste vijf competitieduels).

• De zes treffers en één assist van Kristoffer Peterson leverden Heracles Almelo dit seizoen al acht punten op. Geen enkele andere speler was in de eerste vijf speelrondes zó waardevol voor zijn ploeg.

• De Graafschap hield in slechts één van zijn laatste zestien uitduels in alle competities de nul. Dat was op 4 maart bij Go Ahead Eagles (0-4 winst).

De Graafschap verloor tijdens de vorige speelronde in eigen huis van VVV-Venlo.

Historie

• Heracles Almelo ontving De Graafschap pas vijf keer eerder in de Eredivisie en veroverde liefst dertien van de maximale vijftien punten in die duels.

De laatste ontmoeting dateert uit het seizoen 2015/16. Dankzij goals van Brahim Darri en Thomas Bruns zegevierde Heracles met 2-1. Andrew Driver scoorde tegen namens de bezoekers.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Heracles Almelo - De Graafschap:

Seizoen: Uitslag:
2007/08 2-0
2008/09 0-0
2010/11 2-0
2011/12 2-0
2015/16 2-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.