Teleurstelling overheerst bij Vitesse: 'Hadden minimaal vier goals moeten maken'

Vitesse had zondagavond lang uitzicht op een positief resultaat tegen PSV, maar ondanks een ijzersterke eerste helft ging het in de slotfase mis in Eindhoven. Achteraf werd er gesproken over de gemiste kansen van Vitesse, dat een dramatische reeks in de Eredivisie heeft neergezet.

PSV
PSV
3 - 1
Vitesse
Vitesse

Van de laatste vijf competitieduels ging er geen enkele gewonnen voor Vitesse, alleen tegen RKC Waalwijk werd een puntje gepakt. In de afgelopen vijf duels kreeg Vitesse elf doelpunten tegen en scoorde het zelf maar drie keer. Tegen PSV hadden de Arnhemmers de mogelijkheid om de povere cijfers wat op te schroeven, maar grote kansen werden gemist.

'Ik ben teleurgesteld', steekt Bazoer dan ook van wal bij ESPN. 'We hebben een hoog niveau gehaald, maar we laten het na om meer goals te maken. We hadden er minimaal vier moeten maken tegen PSV', zijn de heldere woorden van de belangrijke kracht bij Vitesse. 'Je kan het ons verwijten dat we de kansen niet hebben afgemaakt, dat heeft ons genekt.'

Vitesse draaide dit seizoen lang mee bovenin, maar staat inmiddels elf punten achter op koploper Ajax, dat ook nog twee duels minder speelde. Daarom is het resultaat in het Philips Stadion zo zuur voor Vitesse. 'Dit voelt niet als een verdiende overwinning voor PSV', aldus aanvoerder Remko Pasveer. 'We moeten de 2-0 en 3-0 maken in de eerste helft, daar schort het aan bij ons. We hebben vaker op een voorsprong gestaan en het nagelaten om een extra tik uit te delen.'

In de Eredivisie gaat het de laatste weken dus niet zo goed met Vitesse, dat wel mag denken aan een prijs dit seizoen. Twee weken geleden werd immers de halve finale van de strijd om de TOTO KNVB-beker bereikt na een overwinning op Excelsior. In de halve eindstrijd is VVV-Venlo de tegenstander, de andere halve finale gaat tussen SC Heerenveen en Ajax.