Teleurstellende rentree voor gretige Suárez in Uruguay

Reacties

Luis Suárez heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rentree bij Nacional gemaakt. De 35-jarige aanvaller kon de nederlaag van zijn jeugdliefde niet voorkomen: 0-1.

Teleurstellende rentree voor gretige Suárez in Uruguay
© Pro Shots

Eind juli hakte Suárez dan eindelijk de knoop door over zijn toekomst. Na zijn vertrek bij Atlético Madrid tekende hij een contract voor een half jaar bij Nacional, de club waar hij zijn carrière begon. De Uruguayaan kreeg bij zijn presentatie een waar heldenonthaal in Estadio Gran Parque Central.

In de nacht van dinsdag op woensdag kwam Suárez voor het eerst ook weer in actie voor Nacional. Zestien jaar na zijn vertrek naar FC Groningen, betrad de aanvaller weer het veld in het witte tricot van de thuisploeg. Zijn invalbeurt in de 74ste minuut werd beantwoord met een ovationeel applaus.

Suárez moest zijn ploeg helpen de 0-1 achterstand weg te poetsen in het duel met Atlético Goianiense in het heenduel van het tweeluik in de Copa Sudamericana. Veel tijd kreeg hij niet. Suárez had dertien balcontacten en verstuurde acht passes, waarvan er zeven aankwamen. Hij eiste wel direct de bal op bij een vrije trap, maar zijn inzet ging vrij ruim naast.

Wel had Suárez een belangrijke rol in een prima aanval van Nacional, die uiteindelijk strandde met een schot tegen de paal. Dat gebeurde allemaal overigens onder toeziend oog van Sergio Agüero. Ook met Suárez lukte het Nacional vervolgens niet om nog tot een gelijkmaker te komen. De club uit Montevideo moet volgende week in Brazilië die nederlaag zien weg te poetsen.

Suárez reageert op zijn Instagram-pagina op de nederlaag. 'Blij om weer voor Nacional te spelen. De nederlaag maakt me verdrietig, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit nog om kunnen draaien. Laten we ervoor gaan met zijn allen!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.