Teleurgestelde KNVB overweegt stilleggen amateurcompetities

Reacties

Het kabinet kondigde vrijdag onder meer aan dat er de komende drie weken na 17.00 uur niet gevoetbald mag worden op de amateurvelden, tot onvrede van de KNVB.

Teleurgestelde KNVB overweegt stilleggen amateurcompetities
© Pro Shots

De voetbalbond stelt dat amateurvoetbal 'essentieel' is voor de fysieke en de mentale gezondheid van 1,2 miljoen sporters in Nederland. Voor hen is het 'cruciaal' om in het weekend te kunnen blijven voetballen, schrijft de KNVB. De bond roept de Tweede Kamer dan ook op om dinsdag het debat aan te gaan met het demissionaire kabinet.

Hiernaast kunnen de maatregelen ook consequenties hebben voor het vervolg van de amateurcompetities, schrijft de KNVB: 'Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind.'

'De KNVB gaat alle scenario’s per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen', aldus de KNVB, dat dus zal besluiten of de amateurcompetities de komende drie weken door kunnen gaan of niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.