Teleurgestelde De Ligt rekent na mislukte missie op operatie

Reacties

Matthijs de Ligt ging naar Juventus in de hoop om de Champions League te winnen, maar dat gaat dit jaar in ieder geval niet lukken. Na de uitschakeling door Olympique Lyon in de achtste finales kan de verdediger zich nu eindelijk laten helpen aan de schouder waar hij al zo lang last van heeft.

Teleurgestelde De Ligt rekent na mislukte missie op operatie
© Pro Shots

De rechterschouder van De Ligt schoot op 23 november uit de kom, maar drie dagen later deed hij gewoon mee tegen Atlético Madrid. De verdediger heeft in de afgelopen maanden last gehouden van het gewricht. Juventus kon hem mede door blessures van Giorgio Chiellini en Merih Demiral echter niet missen en dus werd een mogelijke operatie steeds weer naar voren geschoven.

Nu het seizoen voorbij is, kan De Ligt zich op zijn herstel gaan richten. 'Voor het nieuwe seizoen wil ik de problemen met mijn schouder verhelpen. Ja, ik denk dat ik geopereerd ga worden', zei de Nederlander na afloop van de wedstrijd tegen Lyon tegen Mediaset. Juventus won dankzij twee goals van Cristiano Ronaldo met 2-1, maar dat was niet voldoende na de 1-0 nederlaag die het eerder had geleden in Frankrijk.

En dat steekt bij De Ligt. 'Wij zijn sterker dan Lyon, maar in deze twee wedstrijden hebben we het moeilijk gehad. We zijn blij met de landstitel, maar teleurgesteld dat we de bekerfinale verloren en zijn uitgeschakeld in de Champions League.'

Vorig seizoen ging het voor Juventus mis in de kwartfinale van het miljardenbal. De Ligt maakte toen als aanvoerder van Ajax het beslissende doelpunt in Turijn, waardoor de Amsterdammers naar de laatste vier gingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.