Tegenvaller voor Mexico: Ajacied Álvarez mist duel met Panama

Reacties

Mexico kan in het belangrijke WK-kwalificatieduel met Panama niet beschikken over Edson Álvarez. De middenvelder van Ajax ondervindt teveel hinder van een knieblessure. Die liep hij zondagnacht op in het duel met Costa Rica.

Tegenvaller voor Mexico: Ajacied Álvarez mist duel met Panama
Mexico
Mexico
1 - 0
Panama
Panama

Kort na rust viel Álvarez uit in die wedstrijd. Geblesseerd moest de balafpakker naar de kant. Op dat moment was er nog goede hoop dat de Mexicaan het duel met Panama zou halen, maar de kwetsuur is te ernstig om te kunnen spelen.

Momenteel bezetten de Mexicanen de derde plaats in de kwalificatiegroep voor het WK in Qatar later dit jaar. Gevolgd door de eerstvolgende tegenstander Panama, dat slechts een punt minder heeft. Een derde plaats geeft recht op een WK-ticket, terwijl de vierde plaats veroordeelt tot het spelen van play-offs.

Bij Ajax is Álvarez een vaste waarde. In de formatie van trainer Ten Hag verscheen de Mexicaan slechts twee competitiewedstrijden niet binnen de lijnen. De andere duels kreeg hij een basisplaats toebedeeld. Zondag spelen de Amsterdammers op eigen veld tegen Heracles Almelo.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand Finale Ronde WK Kwalificatie Concacaf 2022 Qatar

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Canada
14
8
4
2
23-7
+16
28
2
Mexico
14
8
4
2
17-8
+9
28
3
Verenigde Staten
14
7
4
3
21-10
+11
25
4
Costa Rica
14
7
4
3
13-8
+5
25
* Actueel tot en met 28 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.