Techniek laat arbitrage in de steek: geen VAR bij Ajax-Heerenveen

Reacties

Een technische storing heeft donderdagavond een streep gezet door het gebruik van de VAR tijdens de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi tussen Ajax en SC Heerenveen.

Techniek laat arbitrage in de steek: geen VAR bij Ajax-Heerenveen

Al vroeg tijdens het bekerduel in de Johan Cruijff Arena werd omgeroepen dat scheidsrechter Kevin Blom geen contact kon maken met video-assistent Bas Nijhuis in het Replay Center in Zeist. Daarna werd al vrij snel duidelijk dat Blom de gehele wedstijd bij het nemen van beslissingen niet kon terugvallen op de VAR.

'Bij aanvang van het duel was er geen signaal beschikbaar naar de monitor langs de rand van het veld. Dat is een cruciale voorwaarde om een wedstrijd met VAR te beginnen', meldt de KNVB. 'De reglementen schrijven voor dat in het geval van een dergelijk technisch probleem de hele wedstrijd zonder VAR dient te worden afgewerkt.'

Afgelopen zondag was er nog veel te doen om het gebruik van videobeelden tijdens het Eredivisie-treffen tussen Ajax en Heerenveen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf ook na interventie van de VAR geen penalty aan de Friezen na een vermeende overtreding van Ajax-doelman Kostas Lamprou op Heerenveen-spits Sam Lammers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.