Tebas hekelt kritiek op 'magisch kapitaal' Barça: 'Bij PSG openen ze de gaskraan'

Reacties

Javier Tebas heeft weer flink uitgehaald naar PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi. Dit keer was een vermeende aanval op Barcelona de aanleiding voor de giftige pijlen van de La Liga-voorman.

Tebas hekelt kritiek op 'magisch kapitaal' Barça: 'Bij PSG openen ze de gaskraan'
© Pro Shots

'Er is niets magisch aan. Barcelona heeft een deel van de eigendommen verkocht om de verliezen te dekken', schreef Tebas op Twitter. 'Bij PSG openen ze de gaskraan. Bij duurzaam voetbal betaal je eerst wat je verschuldigd bent. Toch?'

Het Twitter-bericht van Tebas was een reactie op een toespraak van Al-Khelaifi. De voorzitter van PSG had bij het vertellen over de nieuwe financiële regelgeving in Europa grote vraagtekens gezet bij de stappen van Barcelona om financieel het hoofd boven water te houden, overigens zonder de Spaanse club bij naam te noemen.

'De nieuwe afspraken beheersen de kosten. Ze zullen de duurzaamheid van het voetbal helpen', klonk het uit de mond van Al-Khelaifi. 'Maar we moeten voorzichtig zijn; gevaarlijk hoge schulden en het magische kapitaalinjecties zijn geen duurzame oplossing. We moeten aan de lange termijn denken en niet aan de korte termijn.'

Tebas en Al-Khelaifi hebben vaker de degens verbaal gekruist. De La Liga-voorman had eerder zijn twijfels uitgesproken over de financiële basis in Parijs voor de deal met Kylian Mbappé, die uiteindelijk PSG verkoos boven Real Madrid. Deze zomer had Al-Khelaifi op zijn beurt gesproken over de 'dode' Spaanse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.