Team USA in gevarenzone, Moreno en Mexico op weg naar WK

Reacties

De Verenigde Staten blijven aanmodderen in de Noord- en Midden-Amerikaanse zone van de WK-voorronde. Team USA kwam in de nacht van dinsdag op woensdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Panama. Koploper Mexico maakte tegen Trinidad en Tobago geen fout.

Team USA in gevarenzone, Moreno en Mexico op weg naar WK

Panama - Verenigde Staten 1-1
Na vier speelrondes moet Team USA nog altijd Panama boven zich dulden in de finalegroep van de CONCACAF-zone. De Amerikanen staan op de vierde plaats met één punt minder dan Panama. De topdrie is zeker van Rusland, de nummer vier wacht een intercontinentale play-off.

Met de remise mocht de ploeg van Bruce Arena (die eind 2016 de ontslagen Jürgen Klinsmann opvolgde) de handen nog dichtknijpen, want Panama kreeg de beste kansen in de tweede helft. De eindstand was tevens de ruststand, na treffers van Clint Dempsey ('39) en Gabriel Gómez ('44). Dempsey staat nu op 56 interlandgoals, nog maar één minder dan het aantal van Landon Donovan, de topscorer aller tijden van de Verenigde Staten.

Trinidad en Tobago - Mexico 0-1
Waar de Verenigde Staten nog vol aan de bak moeten om een WK-ticket veilig te stellen, kan de teammanager van Mexico voorzichtig op zoek naar een uitvalsbasis in Rusland. De achtstefinalist van de voorbije zes WK's ontdeed zich van Trinidad en Tobago en voert met tien punten uit vier wedstrijden de finalegroep aan. Diego Reyes zorgde in de 58ste minuut voor de winnende treffer in Port of Spain. De verdediger van Espanyol kopte raak uit een hoekschop. Mexico, dat in de eerste helft af en toe stevig onder druk stond, kwam in de slotfase niet meer in de problemen. Bij de bezoekers maakte PSV'er Héctor Moreno de negentig minuten vol. Zijn ploeggenoot Andrés Guardado ontbrak wegens een blessure.

Overige uitslag
Honduras - Costa Rica 1-1

De stand in de CONCACAF-zone
Land Duels en punten Doelsaldo
Mexico 4-10 + 4
Costa Rica 4-7 + 4
Panama 4-5 0
Verenigde Staten 4-4 1
Honduras 4-4 - 5
Trinidad en Tobago 4-3 - 4

De nummer één, twee en drie plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland. De nummer vier speelt een play-off om een WK-ticket met de nummer vijf van Azië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.