'Te klein vliegtuig' zorgt voor nieuwe rel tussen Gabon en Aubameyang

Reacties

Het blijft maar rommelen tussen Pierre-Emerick Aubameyang en de nationale ploeg van Gabon. De absolute vedette van het Afrikaanse land ligt maar weer eens overhoop met de bond, dit keer vanwege de kwaliteit van een vliegtuig.

'Te klein vliegtuig' zorgt voor nieuwe rel tussen Gabon en Aubameyang

De relatie tussen de Arsenal-ster en de nationale voetbalbond staat al tijden flink onder druk. Zo kondigde Gabon een maand geleden nog aan dat Pierre-François Aubameyang - de vader van de aanvaller - de nieuwe bondscoach zou worden. En dat terwijl hij geen enkele ervaring als trainer heeft. Overigens bleek het bericht voorbarig, iets waarover Aubameyang junior zich op Instagram enorm boos maakte. Senior was namelijk niet van plan de baan te accepteren, wat dus ook niet gebeurde.

Deze week is er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap. Gabon won vrijdag met 3-0 van Zuid-Soedan in de Afrika Cup-kwalificatie, in die wedstrijd deed Aubameyang gewoon mee, waarna dinsdag de return (0-1 winst voor Gabon) gespeeld werd zónder de spits. Volgend de officiële lezing ontbrak de snelle aanvaller vanwege rugproblemen, maar dat blijkt niet het geval.

De nieuwe onrust ontstond toen de selectie zag in wat voor vliegtuig ze zondag moesten afreizen naar Zuid-Soedan. De gehele selectie vond het een ongeschikt vervoersmiddel voor topsporters, mede omdat het door de bond geboekte toestel twee uur langer over de reis zou gaan doen dan een 'normaal' vliegtuig. De selectie kwam daarop in opstand, onder aanvoering van Aubemeyang

Uiteindelijk werd besloten om een groter vliegtuig te boeken. Op dat moment was de vedette echter al zó teleurgesteld, dat hij niet meer over te halen was om alsnog mee af te reizen. Hij bleef dus achter en zou inmiddels al terug zijn bij zijn club. Na de onrust van vorige maand overwoog Aubameyang al af te zwaaien bij de nationale ploeg, in Gabon denkt men dat hij nu definitief niet meer terugkeert als international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.