Te goed voor de KKD: Telstar raakt spits kwijt

Reacties

Het avontuur van Sebastian Soto in de Keuken Kampioen Divisie blijft beperkt tot een half jaar. De spits van Telstar is door werkgever Norwich City teruggeroepen van zijn verhuurperiode.

Te goed voor de KKD: Telstar raakt spits kwijt
© Pro Shots

'De goede prestaties van nieuwbakken Amerikaans international Soto bij de Witte Leeuwen zijn ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven. Mede daarom heeft Norwich City besloten Soto per direct terug te laten keren naar de club waar hij afgelopen zomer een contract tekende', schrijft Telstar op de website.

Soto maakte zeven goals in twaalf duels namens Telstar, zijn prestaties in Nederland leverden hem zelfs een uitnodiging voor het Amerikaanse nationale elftal op. In november debuteerde Soto met twee doelpunten in de oefeninterland van Amerika tegen Panama. In december speelde Soto zijn tweede interland, tegen El Salvador.

'Natuurlijk is dit heel erg jammer', stelt trainer Andries Jonker over de vertrokken spits. 'Ik denk dat het eens te meer bewijst dat we bij Telstar op de goede weg zijn en een mooi platform zijn voor spelers om zichzelf in de kijker te spelen.' De club laat in het midden of het per se een nieuwe spits aan wil trekken in deze transferperiode, wel stelt Telstar dat er 'ideeën' zijn.

Overigens is het niet absoluut noodzakelijk dat Telstar een nieuwe spits aantrekt, gezien de recente topvorm van Glynor Plet. De aanvalsleider staat al op vijf doelpunten in het nieuwe jaar, waarvan drie tegen TOP Oss vorige week. In totaal maakte Plet twaalf goals dit seizoen, slechts drie andere spelers waren vaker trefzeker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Telstar
Meer over Telstar
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.