Tapia deed goed woordje voor Hake bij Spaanse Go Ahead-aanwinst

Reacties

José Fontán speelt komend seizoen voor Go Ahead Eagles. De Deventer formatie neemt de 22-jarige verdediger op huurbasis over Celta Vigo.

Tapia deed goed woordje voor Hake bij Spaanse Go Ahead-aanwinst
© Pro Shots

Fontán komt met de nodige La Liga-ervaring naar De Adelaarshorst. De verdediger, die de opvolger moet worden van de vertrokken huurling Joris Kramer, speelde 23 competitieduels in de hoofdmacht van Celta de Vigo.

Technisch manager Paul Bosvelt ziet veel kwaliteiten bij de linksbenige centrale verdediger. 'Vooral in balbezit – maar zeker ook verdedigend – is hij sterk. Het is een ambitieuze speler die graag in competitieverband meer minuten wil maken om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Voor ons is het een mooie gelegenheid om hem dat podium te bieden.'

Bij Celta de Vigo had Fontán in Renato Tapia een teamgenoot die hem meer kon vertellen over de Nederlandse competitie. 'Hij was positief over de Nederlandse competitie en over René Hake, met wie hij eerder heeft samengewerkt', zei Fontán over zijn gesprek met de middenvelder die in Nederland speelde voor FC Twente, Feyenoord en Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.