Tandem Salah-Firmino schittert bij pikant duel Van Dijk

Reacties

Zonder echt in de problemen te komen heeft Liverpool op bezoek bij Southampton geprofiteerd van het puntenverlies dat Manchester United eerder op de zondag leed. In een voor Virgil van Dijk beladen wedstrijd waren het Roberto Firmino en Mohamed Salah die hoofdrollen vertolkten: 0-2.

Tandem Salah-Firmino schittert bij pikant duel Van Dijk

Van Dijk maakte deze winter voor ruim tachtig miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool en werd dan ook getrakteerd op een fel fluitconcert. Bij elke balaanraking maakten de fans in het Saint Mary's Stadium duidelijk dat ze niet blij waren met het vertrek van de Nederlander, ruim een maand geleden.

Het deed Van Dijk en Liverpool - waar Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd speelde - weinig. Aan de hand van Firmino en Salah trokken The Reds de wedstrijd snel naar zich toe. Nadat Southampton-verdediger Wesley Hoedt in de zesde minuut mistastte, kon Salah zijn teamgenoot bedienen in de zestien: 0-1.

Vlak voor rust vormden de Braziliaan en Egyptenaar weer een succesvol koppel, waarbij het ditmaal Firmino was die de assist leverde. Met een schitterende hakbal stelde hij Salah in staat om zijn 22ste van het Premier League-seizoen te maken. Salah en Firmino waren dit seizoen samen al betrokken bij 42 doelpunten in de Premier League, goed voor 69 procent van de totale competitieproductie van de club.

De fluitconcerten verstomden in Southampton en Liverpool voetbalde het duel relatief rustig uit. Salah kreeg nog een goede kans om naast Harry Kane op de topscorerslijst te komen met 23 goals, maar hij schoot in het zijnet. Ook invaller Adam Lallana - eveneens voormalig speler van Southampton - had het vizier niet op scherp staan in de slotfase.

Door de overwinning wipt Liverpool over Tottenham Hotspur heen op de ranglijst, waardoor de club van manager Jürgen Klopp weer derde staat. Het verschil met nummer twee Manchester United bedraagt maar twee punten, aangezien de formatie van manager José Mourinho zondag verrassend onderuit ging op bezoek bij Newcastle United: 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.