Tandem Neymar-Mbappé leidt PSG langs Stade Rennes

Paris Saint-Germain heeft zaterdag afgerekend met Stade Rennes: 1-4. Neymar en Kylian Mbappé waren de drijvende krachten achter het Parijse succes.

De grootmacht uit Parijs herstelde zich de afgelopen dagen al van het kleine dipje door Lille met 3-1 te verslaan en afgelopen woensdag Strasbourg moeiteloos uit het toernooi om de Coupe de la Ligue te knikkeren (2-4). Daarvoor verloor de ploeg in de Champions League van Bayern München (3-1) en in de competitie van Strasbourg (2-1). Tegen Rennes ging het vrij simpel. Al na vier minuten rondde Neymar af op aangeven van Mbappé en even later waren de rollen omgedraaid toen de Braziliaan de assist gaf bij de 0-2 van Fransman.

Na rust werd het toch even spannend toen Joris Gnagnon uit een corner tegen de paal schoot en Firmin Mubele in de rebound wel doel trof: 1-2. Toen Benjamin André tien minuten later zijn tweede gele kaart ontving, kreeg PSG het weer makkelijker. Zeker toen Edinson Cavani met nog een kwartier op de klok voor 1-3 zorgde door de bal op fraaie wijze over doelman Tomas Koubek te werken.

Het slotakkoord was aan Neymar. De Braziliaan maakte een minuut na de 1-3 zijn tweede treffer van de avond, opnieuw op aangeven van Mbappé. Smetje op de zege was de rode kaart van Presnel Kimpembe, die na 89 minuten voor de tweede keer geel kreeg nadat hij een tegenstander schopte. Voor die overtreding kreeg PSG ook een penalty tegen. Wahbi Khazri schoot echter over vanaf elf meter, waardoor het 1-4 bleef.

PSG zet achtervolger AS Monaco zodoende weer op een achterstand van negen punten. De Monegasken wonnen vrijdag overtuigend van Saint-Étienne (0-4).