Tandem Alba-Messi zorgt voor een glimlach in Catalonië

Reacties

Met opnieuw een hoofdrol in een galavoorstelling van Barcelona onderstreepte Jordi Alba weer eens zijn klik met Lionel Messi. De linksback gaf dit seizoen in alle competities al zeven assists aan de Argentijn en ziet ook dat hij aan zijn beste seizoen in zijn carrière bezig is.

Tandem Alba-Messi zorgt voor een glimlach in Catalonië

Donderdagavond werd Celta de Vigo in het Copa del Rey-toernooi met liefst 5-0 opzij gezet, Alba en Messi waren in het eerste half uur betrokken bij de eerste drie goals van de Catalanen. De vleugelverdediger stelde Messi bij de 1-0 en 2-0 in staat om te scoren, bij de derde goal waren de rollen omgedraaid.

De tandem Alba-Messi loopt als een trein. 'Het is een luxe om hem in je team te hebben', glundert Alba bij de Spaanse televisie na de gewonnen bekerwedstrijd. 'Persoonlijk vind ik het geweldig om met hem te spelen, ik zoek hem altijd op. Hij is met voorsprong de beste speler in de wereld, waar alle Catalanen van genieten momenteel.'

Geen enkele speler gaf in dit seizoen meer assists op Messi dan Alba. Vorig seizoen eindigde de rappe verdediger op zes assists, halverwege het huidige seizoen kan de linksback dezelfde cijfers overleggen.

Valverde
Aan de zijlijn bekeek trainer Ernesto Valverde de wedstrijd tegen Celta met een glimlach. Barça declasseerde de tegenstander en ook Valverde zag de hoofdrollen van Alba en Messi. 'Ze raken beter en beter aan elkaar gewend. Ze zoeken elkaar op het veld en spelen met veel plezier samen. De wedstrijd was buitengewoon, we waren ontzettend effectief en speelden goed samen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.