Talisman Ekkelenkamp zit met Jong Ajax koploper Cambuur achterna

Jong Ajax staat met dank aan Jurgen Ekkelenkamp op een tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. De negentienjarige middenvelder krikte zijn doelpuntentotaal op tot elf en dat was ruim voldoende om Roda JC te verslaan.

Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 0
Roda JC Kerkrade

Steeds als Ekkelenkamp dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie tot scoren kwam, verloor Jong Ajax niet. Tot maandagavond scoorde Ekkelenkamp negen keer in acht verschillende wedstrijden. Van die wedstrijden werden er zes gewonnen en tegen Go Ahead Eagles en Helmond Sport werd gelijkgespeeld.

Bij rust wisten ze bij Jong Ajax en Roda JC dus eigenlijk al hoelaat het was. In de 39ste minuut was het Ryan Gravenberch die een fraaie actie binnen het zestienmetergebied maakte. Op het moment dat hij net even de bal iets te ver voor zich uitspeelde, was het Ekkelenkamp die de bal in het doel schoot en de score opende: 1-0. Nog voor rust maakte Ekkelenkamp ook nog zijn elfde van het seizoen. Quinten Timber gaf de voorzet, waarna de jonge middenvelder alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Hij bepaalde daarmee de ruststand op 2-0.

In de tweede helft kreeg Ekkelenkamp nog zijn kans op een hattrick, maar die kwam er niet. Ook Roda JC kwam niet meer tot scoren en dat was mede te danken aan Jong Ajax-doelman Kjell Scherpen. Hij keerde vlak voor tijd op magnifieke wijze een kopbal van de Kroaat Ivan Prtajin. Vlak daarvoor had Scherpen echter geen antwoord op een geweldige knal van Roland Alberg van grote afstand. De doelman kreeg echter hulp van de lat.

De stand bleef zodoende 2-0 en daarmee klimt Jong Ajax over De Graafschap heen op de ranglijst. De Amsterdamse ploeg van coach Mitchell van der Gaag staat nu tweede in de Keuken Kampioen Divisie met zes punten minder dan koploper SC Cambuur, vrijdag in Leeuwarden de volgende tegenstander van Jong Ajax.