Talenten stelen de show bij Arsenal: 'Wij willen de wereld veroveren'

Reacties

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn het de jongeren die indruk maken bij Arsenal. De club speelde tot op heden drie oefenduels in de Verenigde Staten, die stuk voor stuk werden gewonnen. Bukayo Saka en Eddie Nketiah vallen in positieve zin op bij The Gunners.

Talenten stelen de show bij Arsenal: 'Wij willen de wereld veroveren'

Zeven van de acht doelpunten die Arsenal tot op heden maakte kwamen van spelers van twintig jaar of jonger. Saka schreef de eerste treffer van de oefencampagne op zijn naam toen hij scoorde tegen Colorado Rapids.

De zeventienjarige vleugelspeler kwam daarna ook aan bod tegen Bayern München en Fiorentina en voelt zich als een vis in het water sinds hij aanhaakte bij de A-selectie. Hij is blij dat manager Unai Emery de jeugd de kans geeft.

'De spelers die nu doorkomen vanuit de jeugdopleiding hebben iets speciaals. De nieuwe generatie heeft het in zich om in het eerste te komen. Samen willen we de wereld veroveren', kondigt Saka aan.

Zaterdag kreeg hij voorin een basisplaats tegen Fiorentina, net als Nketiah (20) en Reiss Nelson (19). De kansen die hij krijgt smaken naar meer, zegt Saka. 'Ik moet gewoon zo door blijven gaan en de trainer laten zien wat ik kan. Als het moment dan daar is, ben ik er klaar voor om te spelen.'

Ljungberg
Saka heeft naar eigen zeggen veel aan de tijd en aandacht die Fredrik Ljungberg aan hem besteedt. De Zweed voegde zich vorige maand bij de staf van Emery en draagt zijn kennis en kunde nu over op de spelers. 'Ik werk al met hem samen vanaf Arsenal Onder-15. Freddie helpt Unai door uit te leggen wie wij zijn en hem onze sterke en zwakkere eigenschappen te vertellen. En vervolgens legt hij ons weer uit wat Unai wil dat we doen', aldus Saka.

Ook Nketiah, die zaterdag tweemaal het net vond tegen Fiorentina, voelt zich opperbest. Hij weet dat er veel wordt verwacht van spelers die de spitspositie bij Arsenal bemannen, maar kan goed omgaan met de druk.

Eddie Nketiah was in drie oefenduels al goed voor drie doelpunten bij Arsenal.
Eddie Nketiah was in drie oefenduels al goed voor drie doelpunten bij Arsenal.

'Er zijn zoveel goede spitsen bij Arsenal geweest. Mij schieten direct Ian Wright en Thierry Henry te binnen. Dat zijn waarschijnlijk ook meteen mijn twee favoriete spitsen', zegt Nketiah. 'Ik heb Ian recent nog ontmoet, hij heeft me ook wat adviezen gegeven.'

Nketiah werkte ook een jaar samen met Henry, die anderhalf jaar in de jeugdopleiding werkte. 'Hij was niet alleen geweldig binnen de lijnen, maar daarbuiten ook', zegt Nketiah lovend. 'Hij was heel benaderbaar, heel beleefd en vriendelijk tegen ons. Het was geweldig om met hem samen te werken.'

Emery blij
Of spelers als Saka, Nketiah en Nelson straks ook serieus de kans krijgen in de competitie blijft afwachten. Manager Emery zei na het duel met Fiorentina in ieder geval dat hij zeer tevreden was over de verrichtingen van Nketiah.

'Zijn mentaliteit is voorbeeldig. Hij heeft ervaring, minuten en vertrouwen nodig. Zijn ontwikkeling is indrukwekkend', sprak de Spanjaard. Hij blijft voor nu op zoek naar versterkingen voor Arsenal, maar belooft alleen toe te slaan wanneer de doelwitten daadwerkelijk directe versterkingen zijn voor de selectie.

'We zijn ons ervan bewust dat we op sommige plekken nog kunnen verbeteren. Ik wil één, twee, drie of vier spelers erbij, maar alleen als ze ons echt beter maken. Ik ben geduldig, we willen de beste oplossingen vinden. Soms zijn spelers erg duur en dat zorgt ervoor dat we moeten wachten. We willen geen tweede keus aantrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer B. Saka
Meer over B. Saka
Meer E. Nketiah
Meer over E. Nketiah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.