Talenten Feyenoord en Ajax overleven Golden Boy-schifting niet

Reacties

Na de eerste stemronde is de lijst met talenten die kans maken op de prestigieuze Golden Boy-award ingekort. Feyenoord is met zijn talenten niet meer in de race, nu de lijst uit tachtig spelers bestaat.

Talenten Feyenoord en Ajax overleven Golden Boy-schifting niet

Lutsharel Geertruida en Luis Sinisterra maakten vorige maand nog deel uit van het eerste lijstje, uitgekozen door Tuttosport. Zij kregen echter niet genoeg stemmen in de eerste, publieke stemronde. Dit geldt ook voor Victor Jensen, middenvelder van Ajax.

Inmiddels staat er nog zeven Nederlanders op de gouden lijst. Matthijs de Ligt, Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), en Donyell Malen (PSV) zijn de Nederlandse spelers die ook daadwerkelijk in de Eredivisie actief zijn. PSV heeft met Mauro Júnior (die inmiddels is verhuurd aan Heracles Almelo) en Maxi Romero (verhuurd aan Vélez Sarsfield) nog twee extra ijzers in het vuur. Tahith Chong (Manchester United), Justin Kluivert (AS Roma), Leandro Fernandes (Juventus) en Bobby Adekanye (Lazio) maken ook nog kans op de prijs.

In de eerste stemronde werd in totaal 65 duizend keer gestemd. Abdülkadir Ömür van Trabzonspor kreeg in de eerste ronde achttien procent van de stemmen. Daarmee troefde hij onder anderen topfavoriet João Félix af. De Portugees verkaste deze zomer voor liefst 126 miljoen euro naar Atlético Madrid. De Ligt won de vorige editie van de Golden Boyen hoeft daardoor ondanks een nominatie niet te rekenen op een nieuwe eindzege.

Bekijk hier alle overgebleven spelers die kans maken op de Golden Boy-award. Er kan ook gestemd worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.