Tahiri zwaait RKC uit en tekent bij Roemeense kampioen

Reacties

Anas Tahiri vervolgt zijn loopbaan bij CFR Cluj. De 26-jarige middenvelder verlaat RKC Waalwijk na drie jaar transfervrij om de stap naar de kampioen van Roemenië te maken.

Tahiri zwaait RKC uit en tekent bij Roemeense kampioen
© Pro Shots

Dat Tahiri ging vertrekken bij RKC stond al vast. De Belg liet eerder dit seizoen al weten de ambitie te hebben om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De Waalwijkse club meldde onlangs dat het aflopende contract van Tahiri niet zou worden verlengd. RKC wilde hem graag behouden, maar dat zag Tahiri niet zitten.

Tahiri maakte bij RKC drie bewogen jaren mee. De Waalwijkers pikten de middenvelder in 2018 op bij het failliete Lierse SK. In zijn eerste seizoen promoveerde Tahiri met RKC naar de Eredivisie na een zenuwslopende play-off-finale tegen Go Ahead Eagles (4-5). Vorig seizoen stond RKC onderaan toen de competitie door het coronavirus werd afgebroken, maar degradatie volgde niet door een besluit van de KNVB.

Dit seizoen handhaafde RKC zich op eigen kracht door op de vijftiende plek te eindigen. Tahiri droeg in de afgelopen jaargang de aanvoerdersband bij de ploeg van de inmiddels vertrokken trainer Fred Grim. Tahiri vormde regelmatig het middenveld met Vurnon Anita en Richard van der Venne en kwam in totaal tot 97 wedstrijden voor RKC.

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.