Tagliafico uit zorgen: 'Stress, concurrentie en vluchten van twaalf uur'

Reacties

Nicolás Tagliafico leidt als speler van Ajax en de nationale ploeg van Argentinië een leven om van te dromen. Toch zijn er ook genoeg keerzijdes van het uitoefenen van zijn jongensdroom. De linksback besloot in een interview met spelersvakbond FIFPRO zijn zorgen te uiten.

Tagliafico uit zorgen: 'Stress, concurrentie en vluchten van twaalf uur'

'Het was een behoorlijk zwaar jaar, met veel concurrentie', startte Talgiafico zijn pleidooi. Interlands, Champions League-wedstrijden en de Eredivisie. Overal moest de Argentijn leveren. Dat deed hij ook, zeker nadat landgenoot Lisandro Martínez geblesseerd raakte en hij zijn plaats in de basiself van Ajax terugkreeg. In de kampioenswedstrijd maakte hij de openingstreffer.

Toch geeft Tagliafico toe zowel fysiek als mentaal op de proef te zijn gesteld. De impact van een overvol speelschema het zijn invloed op de karaktervolle verdediger. 'Niet alleen de trainingen, maar vooral de internationale en clubwedstrijden hebben dat. Vooral vanwege de stress. Je bent constant maar bezig in een topcompetitie.'

Ter vergelijking: de afgelopen drie seizoenen speelde Tagliafico en ploeggenoot Daley Blind bijna evenveel minuten. Tagliafico kwam tot 14.215 minuten, Blind tot 14.346. Het grote verschil is echter de interlandperiode. Waar Blind met grote regelmaat in de eigen Johan Cruijff Arena met Oranje kan spelen, is Tagliafico structureel gedwongen om twaalf uur in een vliegtuig te stappen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tagliafico reisde meer dan drie keer zoveel dan zijn ploegmakker. 'Als Zuid-Amerikaan reis je veel meer dan andere spelers. Om dat ik uit Argentinië kom, zijn de vluchten minstens twaalf uur. En dan gaan we vanuit daar nog naar plaatsen die je je niet kan voorstellen. Ergens in Azië of Noord-Amerika.'

Het betoog van Tagliafico maakt onderdeel uit van een onderzoek van de internationale spelersvakbond. In een uitgebreide analyse wil de FIFPRO de hoge belasting op topspelers tegen gaan. Overigens lijkt Tagliafico bezig aan zijn laatste weken als contractspeler van Ajax. De Argentijn gaf onlangs aan een transfer te ambiëren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.