'Tagliafico staat symbool voor zege, CL-lessen voor Ajax-jeugd'

Reacties

Ajax heeft een meer dan geslaagde rentree in de groepsfase van de Champions League achter de rug. Euforie heerst in Amsterdam na de 3-0 zege op AEK Athene van woensdagavond. VI maakte een rondje langs de Nederlandse ochtendbladen om de stemming te peilen.

'Tagliafico staat symbool voor zege, CL-lessen voor Ajax-jeugd'

De Volkskrant begint het verslag met aandacht voor de geweldige sfeer in De Arena. 'Wie zegt dat de Johan Cruijff Arena een saai stadion is, moet eens kijken bij Europese duels van Ajax', luidt het advies. Verslaggever Willem Vissers constateert dat alles zeker qua uitslag goedkwam voor Ajax, maar vraagt zich af of de experimenten van Erik ten Hag met de wisselende rol voor David Neres nu zo geslaagd zijn. 'Als het golft bij Ajax, golft het goed, met al dat technische vermogen en talloze positiewisselingen. Maar soms willen de mannen met spelverdelende kwaliteiten de bal allemaal in de voet, en de vraag blijft of Neres op de positie van schaduwspits werkelijk een goede zet is. Helemaal voorin is hij juist meer een gevaarlijke, onberekenbare voetballer.'

Nicolás Tagliafico siert na zijn hoofdrol (twee goals) de cover van het sportkatern van het AD. Pico bello, Nico! Geschreven wordt over de waarde van de Champions League-lessen voor de Nederlandse talenten, met de overtreding die Frenkie de Jong geel oplevert als voorbeeld. De Ajacied onderbreekt bij een 1-0 stand een Grieks omschakelmoment door lang vast te houden. 'Het zijn van die momenten die nog maar eens aantonen hoe waardevol het is: als jonge Nederlandse voetballer spelen op het podium van de Champions League. Een overtreding zoals deze hoeft De Jong in de Eredivisie vrijwel nooit te maken, en al helemaal zelden op het kruispunt van winst of puntenverlies', schrijft Sjoerd Mossou.

De cover van AD Sportwereld donderdagochtend.
De cover van AD Sportwereld donderdagochtend.

De Telegraaf kopt met 'Vliegende start Ajax'. Volgens de krant moet de kracht van AEK Athene ook niet worden overdreven. Was Ajax eerder op stoom gekomen en had het zijn niveau van de laatste wedstrijden voor rust al gehaald, dan had het helemaal geen problemen gehad met de Griekse opponent. 'Met de zege bewees Ajax het Nederlandse voetbal, maar vooral zichzelf een geweldige dienst. De ruime zege was een grote stap naar minimaal de derde plaats in Groep E', is de conclusie.

In Trouw wordt de focus gelegd op de beslissende rol van Tagliafico, een uitzondering in het Ajax-geheel vol technische klasse en frivoliteit. 'Een speler die als het ware door tactische bespiegelingen heen voetbalt – die volhardt bij stokkend spel, loert op andere mogelijkheden', schrijft Henk Hoijtink in de passage over de 1-0 van de Argentijn. Hij ziet Tagliafico als het symbool voor de overwinning en de manier waarop Ajax de opdracht heeft volbracht tegen de Grieken: 'nauwgezet volhouden en doordrukken, ook bij aanvankelijk minder florissant spel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.