Tagliafico en Mazraoui draaien warm bij extra oefenduel Ajax

Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui hebben kort voor de start van het seizoen hun eerste speelminuten na de vakantie gemaakt. De backs van Ajax speelden maandag één helft mee tegen Sivasspor.

Ajax
Ajax
1 - 1
Sivasspor
Sivasspor

Tagliafico deed deze zomer met Argentinië mee aan het toernooi om de Copa América, terwijl Mazraoui in de Marokkaanse selectie zat voor de strijd om de Afrika Cup. Net als Andre Onana (Kameroen) en Ziyech (Marokko) keerden zij vorige week eerder terug van vakantie. Erik ten Hag was blij met het signaal dat de internationals afgaven en Onana en Ziyech deden zaterdag al mee in de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal. Onana stond tegen PSV zelfs in de basis; Ziyech kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen.

Mazraoui zat zaterdag ook bij de wedstrijdselectie, maar kwam niet in actie. Maandag maakte hij net als Tagliafico in Lisse zijn eerste speelminuten van deze voorbereiding. De backs hadden een basisplaats tegen Sivasspor, dat zich presenteerde als een stugge tegenstander. De fysiek sterke Turken gaven in de eerste helft geen enkele serieuze kans weg en gingen dankzij een treffer van Hakan Yandas, zeven minuten voor rust gemaakt uit een snelle counter, met een 0-1 voorsprong rusten.

Tagliafico en Mazraoui keerden niet terug voor de tweede helft. Ten Hag verving zijn vleugelverdedigers voor Jurriën Timber en Dani de Wit en zag hoe Klaas Jan Huntelaar op fraaie wijze voor de gelijkmaker zorgde (zie video onder). Zo werkt Ajax met een gelijkspel toe naar de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, komende zaterdag tegen Vitesse. Het is afwachten of Tagliafico en Mazraoui, maar ook Ziyech, fit genoeg zijn om in Arnhem direct negentig minuten te kunnen spelen.