Tagliafico: 'Als je aan mijn hoofd voelt, voel je overal bulten'

Reacties

Nicolás Tagliafico herstelt goed van de klap die hij woensdag te verwerken kreeg in duel met Thomas Müller. De Ajax-verdediger koestert geen wrok ten opzichte van de Duitse ster van Bayern München, die rood kreeg vanwege ernstig gevaarlijk spel.

Tagliafico: 'Als je aan mijn hoofd voelt, voel je overal bulten'

In gesprek met Ajax TV somt Tagliafico droogjes de schade op nadat hij de noppen van Müller tegen zijn hoofd kreeg. Er was in het begin wat hoofdpijn en nu heeft hij met het slapen nog last van de drie nietjes. De Argentijn laat vooral weten een harde te zijn: 'Ik ben eraan gewend. Ik heb al veel klappen tegen mijn hoofd gehad. Als je mijn hoofd voelt, voel je ook overal bulten.'

De linksback doet vanuit zijn oogpunt verslag van een van de veelbesproken incidenten bij het 3-3 gelijkspel tegen de Duitse kampioen. Tagliafico: 'Er kwam een lange bal en Müller begon te rennen. Ik dacht dat hij de bal uit de lucht wilde plukken. Ik deed op ongeveer hetzelfde moment mijn hoofd omlaag. Toen wist ik dat er een klap ging komen. Het was geen opzet, maar het gebeurde. Gelukkig kon ik doorspelen. Het was wat raar. Ik had wat hoofdpijn en in de laatste dertig minuten gebeurde nog veel.'

Tagliafico baalt misschien nog wel het meest van de gele kaart die hij kreeg. Een onterechte, naar zijn mening. De maker van de 3-3 ging in de extra tijd op de bon toen hij direct na zijn goal de bal bij Manuel Neuer wilde ontfutselen. 'Met een paar spelers tegelijk wilden we de bal van Neuer afpakken en hij probeerde dat te voorkomen. Het is uiteindelijk altijd dezelfde sukkel die geel krijgt en dat ben ik. Ik krijg liever geel voor het uitdelen van een tik of overtreding dan dit', aldus de Ajax-verdediger.

Tagliafico kan naar alle waarschijnlijkheid zondag gewoon meespelen bij de thuiswedstrijd van Ajax tegen De Graafschap (aftrap 14.30 uur).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Weerzien Ajax met De Graafschap, veel goals verwacht bij Heracles-PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.