Tadic gelooft nog in de titel: 'Maar Feyenoord zit in de driver's seat'

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic baalt stevig van de verliespartij van de Amsterdammers in De Klassieker. De 34-jarige Serviër vindt dat zijn ploeg niet naar anderen moet wijzen na de 2-3 nederlaag tegen Feyenoord.

Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

'Als je dit soort wedstrijd verliest, is het altijd moeilijk woorden te vinden', zegt Tadic in gesprek met EPSN. 'Je wil elke wedstrijd winnen, dat is vandaag niet gelukt. We hebben verloren, dus we zijn op dit moment erg verdrietig', aldus de Ajax-aanvoerder.

'Wij hadden goede momenten in de eerste helft, maar het eerste kwartier van de tweede helft was Feyenoord beter, toen maakten ze ook gelijk. In de slotfase krijgen wij natuurlijk die kans voor Kudus, als die erin gaat, is het 3-2. Dan is het zeker een andere wedstrijd. Maar dit is voetbal, dit is ook kwaliteit. Een wedstrijd kan twee kanten opvallen', weet Tadic.

De ervaren aanvaller, die zelf verantwoordelijk was voor de 2-1, wilde het niet hebben over een eventuele rode kaart van Quilindschy Hartman. De Feyenoord-back ontsnapte in de eerste helft aan een tweede gele kaart. 'Daar moeten wij nu niet over praten', vindt Tadic. 'Wij moeten gewoon focussen op ons eigen spel. Dit is niet de reden dat we hebben verloren', benadrukt hij.

'We moeten gewoon naar onszelf kijken. Ik moet ook mezelf kijken en naar het team. Naar niemand anders. We moeten verantwoordelijkheid nemen, dat is niet makkelijk als je verliest, dat is absoluut pijnlijk. Maar we moeten geen excuses zoeken, het ligt aan ons', vindt Tadic.

Gelooft de Ajacied nog in de titel, nu de achterstand op Feyenoord groeit naar zes punten? 'Ja, als je nog acht duels te gaan hebt, moet je daarin geloven. Het zal zeker moeilijk worden, maar je moet blijven geloven. Feyenoord zit in de driver's seat, maar we zullen zien.'